Apple Music Replay app scherm overzicht muziek

Als gebruiker van Apple Music zal je dit jaar ook inzichten kunnen verwerven over de muziek waarnaar je geluisterd hebt.


Apple Music Replay bestaat al langer dan dit jaar. In vorige jaren kreeg je voornamelijk een afspeellijst met je 100 meest beluisterde nummers voorgeschoteld. Daar bleef het echter bij, tot nu. Apple is de mosterd gaan halen bij Spotify en heeft hun Replay-functionaliteiten verder uitgebreid.

Op vele vlakken lijkt de nieuwe Apple Music Replay wel veel op Spotify Wrapped. Je zal kunnen zien naar welke nummers, albums, artiesten en genres je het meest hebt geluisterd. Het aantal minuten dat je hebt geluisterd, zal je ook kunnen achterhalen. Bij Music Replay krijg je geen percentage, maar je komt het wel te weten als je in de top 100 luisteraars van een artiest staat. Terwijl je door het overzicht gaat, kan je aparte slides op je sociale media delen net zoals bij Spotify. Op het einde krijg je nog steeds een afspeellijst met je 100 meest beluisterde nummers.

Hoe bekijk je Apple Music Replay?

Je kan Replay bekijken door naar replay.music.apple.com te gaan en in te loggen met dezelfde Apple ID die je gebruikt voor Music. Dat is meteen ook de enige manier. Het is namelijk momenteel niet mogelijk om Replay te raadplegen via de app zelf. Als je die opent, krijg je wel een melding dat je naar je Replay-overzicht kunt gaan kijken.


Volgens Apple moet je wel “genoeg” muziek luisteren om toegang te krijgen tot het overzicht. Via de Replay-website kan je ook zien hoeveel muziek je daarvoor nog moet luisteren. Ook nog leuk om te weten: de Replay-playlists van nu en vorige jaren blijven beschikbaar via de Apple Music-app. Het overzicht zelf kan je bekijken tot en met 31 december. Daarna blijft een “verkorte versie” beschikbaar.