Nieuws

Routines in Google Home verstoord na update

Google Home Routines zijn kapot na nieuwe update
Google sleutelt aan zijn Home-app. Bij de nieuwste update gingen voor heel wat gebruikers echter verschillende routines verloren.

Dat Google al een tijdje aan de Home-app werkt, is voor velen al geweten. Google stelde namelijk de ‘public preview’ beschikbaar. Hierdoor konden heel wat gebruikers al smaak krijgen van de veranderingen die Google plant. Afgelopen dagen was het de beurt aan zogenaamde routines, waarmee je de Google Assistant een heel stappenplan kan doen uitvoeren.

Met de nieuwe update worden die routines beter gemaakt. Was het voorheen enkel mogelijk om via routines lampen aan en uit te zetten, worden de mogelijkheden nu uitgebreid. Een nieuw contextmenu maakt het mogelijk om meerdere aspecten van je apparaat te configureren. Zo kan je sinds de nieuwe update ook onder andere de lichtkleur en de helderheid van je apparaten automatiseren.

Het nieuwe scherm waarin je de lampen kan regelen.

De update brengt dus heel wat verbetering met zich mee. Toch was niet elke gebruiker even blij na het installeren ervan. Heel wat routines die mensen zelf hadden aangemaakt, verdwenen uit de app. Routines die werden aangepast op basis van een standaardsjabloon, werden helemaal terug naar de standaardinstellingen omgezet. Andere gebruikers zeggen dan weer dat hun routines nog wel in de app staan, maar dat Google Assistant nogal verward lijkt. Plots zouden de verkeerde lampen aangesproken worden.

De nieuwe update brengt dus meer mogelijkheden naar Google Home. Dat het gebruikers meteen een reden geeft om die nieuwe mogelijkheden te verkennen, was wel niet de bedoeling. Het terugzetten van die routines zal nu ook langer duren dan voorheen omdat er elke keer een extra menu doorlopen moet worden.

Gebruikers die een routine hebben ingesteld om het licht uit te zetten, maken best wel extra tijd vrij. Sinds de nieuwste update moet het uit-commando voor elke lamp afzonderlijk toegevoegd worden. Gelukkig dat zoiets, onder normale omstandigheden, slechts één keer moet gebeuren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business