Nieuws

IKEA lanceert Symfonisk-vloerlamp voor 219 euro

Ikea Symfonisk vloerlamp
IKEA brengt in januari een nieuw model uit in de Symfonisk-range, de vloerlamp. Het betreft een doorontwikkeling op de tweede generatie Symfonisk-speakers.

Qua ontwerp lijkt de IKEA Symfonisk-vloerlamp veel op de tweede generatie Symfonisk-tafellamp. Nieuw zijn de drie poten die gemonteerd zijn aan de basis van de speaker en de stroomkabel die in het frame van de vloerlamp verwerkt zit. Ook krijgt de IKEA Symfonisk-vloerlamp ditmaal een kap gemaakt van bamboe, terwijl het bedrijf bij eerdere generaties glazen of stoffen kappen bundelde.

IKEA Symfonisk-vloerlamp

Wat de speaker betreft werkt IKEA wederom samen met Sonos. Het interne ontwerp ervan heeft – met enkele kleine wijzigingen – veel weg van de Sonos One-range. Net als andere Sonos-apparatuur werkt de Symfonisk-vloerlamp met AirPlay 2 en Spotify Connect voor het casten van muziek naar de speaker. iOS-gebruikers kunnen verder TruePlay-tuning gebruiken om de speaker af te stemmen op de ruimte waar deze in staat.

IKEA’s Symfonisk-vloerlampen werken bovendien samen met andere Sonos-apparatuur. Je kan deze speakers bijvoorbeeld gebruiken als surroundspeakers bij een Sonos-soundbar. Uiteraard werken ze ook in een multiroom-setup met andere speakers van de Amerikaanse speakergigant. De bediening van de vloerlamp-speaker verloopt in de basis via de IKEA Home-app. Je kan ze overigens ook in de Sonos S2-app instellen, dan heb je de Home-app van IKEA niet nodig.

Prijzen en beschikbaarheid

De vloerlamp kan gebruikt worden via Wifi of met de meegeleverde ethernet-kabel. De speaker is vanaf januari beschikbaar bij IKEA in België voor een adviesprijs van 219 euro.

IKEA biedt vooralsnog enkel een zwart exemplaar van de nieuwe Symfonisk-speaker aan. Van de eerdere varianten uit de speakerrange verschenen steeds witte exemplaren. Ongeweten is of het merk van plan is op een later punt een witte versie te lanceren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business