Nieuws

Disney+ lanceert goedkoper reclameabonnement in VS

disney plus disney+ bingewatchen serie
Disney Plus krijgt er in de Verenigde Staten een abonnementsvorm bij: Basic. Bij dit abonnement krijg je korting op de tarieven in ruil voor reclame.

Disney Plus kondigde in november aan een reclameabonnement te werken. Vandaag is het zover en krijgen nieuwe abonnees in de VS de keuze uit Disney+ Basic of Standaard. Het Basic-abonnement is met een tarief van 8 dollar pakken goedkoper dan het standaard (Premium) abonnement van 10,99 dollar per maand. Omgerekend zou het Basic-abonnement hier 7 euro kosten, terwijl je voor het standaardabonnement nu 8,99 euro per maand betaalt.

Reclameabonnement bij Disney Plus

In ruil voor de korting op het abonnement krijgen abonnees elk uur vier minuten reclame te zien. De reclame moet volgens Disney wel aan strenge regels voldoen. Reclame voor alcohol, politiek of zelfs concurrerende streamingsdiensten is niet toegestaan. Het bedrijf werkt voor de advertenties samen met zo’n 100 adverteerders. Disney Plus verkiest daarbij dus een andere aanpak dan Netflix, dat zijn advertenties laat beheren door Microsofts advertentiedienst.

Volgens Disney krijgen klanten met het Basic-abonnement toegang tot de belangrijkste functies van Plus. Dit omvat onder meer exclusieve Disney+-originals, tot vier streaminstanties tegelijkertijd, met een maximale resolutie van 4K. Dolby Vision, HDR10 en Expanded Aspect Ratio met IMAX Enhanced blijven ook ondersteund.

De streamingsdienst rept geen woord over functies als het downloaden en offline streamen van content. Of die functie aan- of afwezig is, is niet bekend. Netflix verwijderde de optie alvast wel in zijn Basic met Ads-abonnement.

Voorlopig nog niet in België?

De nieuwe abonnementsvorm werd vandaag enkel in de VS gelanceerd. Wanneer en of de dienst in de toekomst een bredere uitrol voorziet, is niet bekend. Mocht het Basic abonnement zijn intrede maken in België, dan betekent dit mogelijk ook dat de Standaard-tarieven worden verhoogd. In de VS verhoogde Disney de niet-reclame-abonnementen namelijk gelijk met drie dollar.

Geen zin in advertenties? Dan is het zeker aan te raden om nog tijdig in te stappen op Disney Plus en het standaardtarief van dit moment vast te pakken. Een maandabonnement kost dus 8,99 euro; met een jaarabonnement krijg je 15 procent korting op de prijs, wat neerkomt op 89,99 euro per jaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business