Nieuws

Edge 110 komt niet naar Windows 7 en Windows 8

Edge
© Microsoft
Microsoft gaat Edge 110 niet meer uitrollen naar Windows 7 en Windows 8. Edge 109 is de laatste update geweest voor de oude besturingssystemen.

In een blogbericht kondigt Microsoft zelf aan dat de support voor zijn browser Edge voor Windows 7 en Windows 8 zal aflopen. Edge 110 is net verschenen als ontwikkelaarsbuild, voor nieuwere Windows-versies. In één klap zal Edge geen nieuwe updates meer krijgen voor Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012 en Windows Server 2012 R2.  

Verrassend is de beslissing van Microsoft niet, want in januari werd het Extended Security Update-programma voor Windows 7 en Windows 8 al stopgezet. Zo heeft wie toch nog werkt met een verouderd besturingssysteem een bijkomende reden om over te schakelen naar Windows 11 (of Windows 10 als het systeem dat niet ondersteunt). Het is namelijk ontzettend onveilig om te blijven surfen met een browser die niet meer voorzien wordt van de laatste beveiligingsupdates. 

Aangezien Edge op Chromium gebaseerd is, geldt hetzelfde voor wie Google Chrome als zijn vaste browser gebruikt. Ook die zal na versie 109 niet meer geüpdatet worden naar versie 110, op Windows 7 en Windows 8. 

Edge 110: de nieuwigheden 

Naast de laatste beveiliging, zal Edge 110 nog meer te bieden hebben. In de eerste plaats wordt Workspaces uitgebreid. Dat is een samenwerkingsplatform dat Microsoft dit jaar voorstelde. Zo zal je in Edge 110 rechtstreeks links kunnen genereren om Workspaces te delen. Je zal bijvoorbeeld ook kunnen zien wie wanneer een tabblad gesloten heeft. Daarnaast zal Edge 110 een duidelijkere donkere modus krijgen. 

De release van Edge 110 staat gepland voor de week van 9 februari. De huidige consumentenversie is Edge 108 en in het begin van 2023 moet Edge 109 verschijnen. Dat zal dus meteen de laatste browserupdate zijn voor Windows 7 en Windows 8. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business