Nieuws

LG onthult 240Hz OLED monitors

LG onthult twee OLED gaming monitors
LG maakt bekend dat het aan een nieuwe serie monitors werkt. De nieuwe lijn krijgt de naam 'UltraGear OLED gaming monitors' en brengt hoge verversingssnelheden naar oledschermen.

LG is een merk dat je vaak in kantoren tegenkomt. Met een nieuwe lijn monitors probeert het merk ook ingang bij gamers te vinden. Alles aan de nieuwe producten is dan ook afgestemd op gamers die zo hoog mogelijke prestaties willen zien.

De nieuwe UltraGear-monitors zullen in twee maten te krijgen zijn: 27 en 45 inch. De schermen zullen respectievelijk 27GR95QE en 45GR95QE gaan heten. Met een QHD-resolutie zien je spellen er over het algemeen gewoon goed uit. Waar LG vooral mee uitpakt in deze nieuwe lijn, is de verversingssnelheid van deze monitors: zowel het 27-inch- als het 45-inch-model heeft een verversingssnelheid van 240 Hz. Daarmee heeft LG een primeur: het is voor het eerst dat een oledbeeldscherm zo’n snelle beeldverversing heeft.

Daarnaast komen de monitors ook met ondersteuning voor VRR (variabele verversingssnelheid), Nvidia G-Sync en FreeSync Premium. Daardoor blijft je game er vloeiend uitzien, ook als je computer geen 240 frames per seconde kan produceren. De monitor krijgt ook een 4-pools-koptelefooningang ingebouwd. Daardoor kan je een headset in het beeldscherm steken, waar veel meer dan ‘gewoon’ geluid uitkomt. Door de vier polen van de headphone jack is het mogelijk om standaarden als DTS Headphone:X te gebruiken en van ‘spatial audio’ te genieten.

45 inch ultrawide

De UltraGear van 45 inch brengt nog een primeur voor LG met zich mee: het is de eerste gebogen oled-gamingmonitor met een beeldverhouding van 21:9. Met andere woorden: de 45-inch-versie zal een ultrawide-monitor worden, met WQHD-resolutie. Net zoals de kleinere variant krijgt de 45GR95QE een verversingssnelheid van 240 Hz.

Waar de 45-inch ultrawide monitor nog van zijn kleinere evenknie verschilt, is in de buiging van het scherm. Bij een 27-inch-scherm is er weinig reden om een curve toe te voegen. Hoe breder het scherm echter wordt, hoe meer dat nodig is. LG geeft de ultrawide-45-inch daarom een curve mee van 800R. Ook hier is LG de eerste: nooit eerder kreeg een scherm van 45 inch zo’n curve mee.

LG is van plan de monitors te tonen tijdens CES 2023. Vanuit Amerika kan je de monitor nu al pre-orderen. In februari zouden beide monitors ook in Europa te krijgen moeten zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business