Nieuws

LG onthult eerste rekbare beeldscherm

LG onthulde het eerste vouwbare beeldscherm
© LG
Foldables en vouwbare beeldschermen zijn in. LG komt nu met een display dat versatieler is dan we tot nu toe al zagen.

LG heeft in een persbericht aangekondigd dat ze een flexibel beeldscherm ontwikkeld hebben. Het gaat om het allereerste rekbare hogeresolutiescherm met ‘free-formtechnologie’ die ervoor zorgt dat het beeldscherm uitgerokken en gevouwen kan worden zonder schade toe te brengen aan het display.

Het scherm dat LG liet zien heeft een grootte van 12 inch, maar kan dus uitgerokken worden tot het een scherm van 14 inch wordt. Hoe ze dat voor elkaar krijgen? De stof waarvan het scherm gemaakt is, is dezelfde als die van (zachte) contactlenzen. Daardoor is het hele display volgens LG zo flexibel als een elastiek. De pixeldensiteit van het display zit met 100 ppi overigens ook goed, al zal die waarde wel iets lager uitvallen als het scherm tot de volle 14 inch wordt uitgerokken. Kleurgewijs zullen de schermen wel altijd full RGB laten zien.

In ontwikkeling sinds 2020

LG zegt al sinds 2020 aan deze technologie te werken. Met dit beeldscherm willen ze laten zien waar ze tot nu toe gekomen zijn en welke voordelen deze technologie zoal kan bieden. Ze benadrukken dan ook dat deze schermen voor zo goed als alles gebruikt kunnen worden. De schermen wegen erg weinig en zijn zodanig flexibel dat ze zelfs in kleding ingewerkt kunnen worden. Ook in meubels, vliegtuigen, auto’s en op andere plekken zouden de schermen hun plek kunnen vinden volgens LG.

De schermen bestaan dus ondertussen al, maar zullen nog wel even als toekomstmuziek in de oren blijven klinken. LG plant namelijk pas in 2024 van start te gaan met de verkoop van dit stukje flexibele technologie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business