Nieuws

Twitter sluit nieuwsbriefplatform Revue

Twitter Revue
Twitter kocht onder leiding van ex-CEO Jack Dorsey nieuwsbriefplatform Revue. De dienst wordt nu, 2 jaar later, opgedoekt, op 18 januari 2023.

Revue werd sinds de overname begin 2021 diep geïntegreerd in Twitter. Gebruikers konden zich zelfs via tweets abonneren op een Revue-nieuwsbrief. Ook op Twitter-profielen verschenen her en der opties om een betalend abonnement te nemen op de geschreven content. Na de onrustige overname van Twitter door Elon Musk wordt de dienst nu opgedoekt. Dat gebeurt exact één dag nadat Jack Dorsey via Revue zijn mening gaf over de zogenoemde Twitter Files.

Die beslissing heeft vermoedelijk echter weinig te doen met de nieuwsbrief van Dorsey. Musk stuurt sinds de overname van het platform aan op simplificatie. Verschillende functies moesten sindsdien het veld ruimen, waaronder de ‘Getweet op’-labels. Revue volgt nu mogelijk om diezelfde reden. De socialmediagigant geeft echter geen tekst en uitleg bij het stopzetten van de nieuwsbriefdienst.

Intussen schrijft Revue op zijn website dat gebruikers “op 18 januari 2023 toegang verliezen tot hun Revue-accounts”. Kort daarop worden alle data verwijderd. Lopende Revue-abonnementen worden vanaf 20 december automatisch stopgezet op het einde van de factureringscyclus. Revue wil met de automatische blokkade voorkomen dat klanten nog betalen aan creators nadat Revue het platform ontmanteld heeft.

Einde Revue niet door Musk

Martijn de Kuijper, die Revue in 2015 samen met Mohamed El Maslouhi oprichtte, schrijft op Twitter dat het einde van Revue “niet specifiek te danken is” aan Elon Musk. Wat wel de reden is, wordt niet door De Kuijper toegelicht. De ex-eigenaar schrijft wel dat nieuwsbrief-schrijvers na het inloggen op Revue voortaan de mogelijkheid krijgen hun nieuwsbrieven te exporteren. Zo kunnen ze elders hun avonturen voortzetten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business