Nieuws

Instagram brengt Recap 2022 uit

instagram recap reel reels 2022 overzicht jaaroverzicht app
Instagram heeft nu ook een eigen jaaroverzicht: de Recap. Door middel van een Reel kan je zo je favoriete momenten van 2022 presenteren.

Vorig jaar had Instagram al een soort van jaaroverzicht. Het had toen nog een andere naam: Playback oftewel Year in Review. Toen selecteerde Instagram ook automatisch verhalen voor je om te gebruiken, hoewel je die zelf nog wel kon aanpassen. De functionaliteit van het jaaroverzicht, nu onder de noemer Instagram Recap, wordt nu licht uitgebreid.

Hoe werkt Instagram Recap?

Elke Instagram-gebruiker zou in hun feed een knop voorgeschoteld moeten krijgen om hun Recap te maken. Zie je die knop niet? Dan kan je zelf naar Reels gaan, op het camera-icoontje klikken en vervolgens naar “Sjablonen” gaan. Daarin vind je de vier sjablonen terug waarmee je jouw eigen jaaroverzicht kunt maken.

Instagram Recap werkt met een reeks sjablonen die beschikbaar zijn via Reels. Nadat je een sjabloon hebt gekozen, kan je de voorbeeldclips vervangen door foto’s en video’s van je eigen toestel. Instagram heeft alvast enkele voorbeelden gedeeld in samenwerking met beroemdheden zoals DJ Khaled. Heb je de Recap gemaakt, dan verschijnt die in de Reels-tab van je profiel.

Volgens Instagram zal de optie om het overzicht te creëren “gedurende enkele weken in 2023” beschikbaar zijn. Het is niet duidelijk wanneer de Recap exact zal verdwijnen. Wil je je eigen jaaroverzicht maken? Snel zijn is de boodschap.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business