Nieuws

Nothing zou met dochtermerk komen

Nothing Phone (1)
© Unsplash/Thai Nguyen
Nothing, het Engelse technologiemerk met transparante producten, zou aan iets nieuws werken om onder een nieuwe naam uit te brengen.

Het Engelse merk Nothing klinkt alsof het niet veel om het lijf heeft. Sinds de oprichting van het merk door Carl Pei van OnePlus is de populariteit ervan wel explosief gegroeid. Zo gingen er maar liefst een miljoen transparante producten, eigen aan de huisstijl van Nothing, over de toonbank: de Nothing Phone (1), de Nothing Ear (1) en Nothing Ear (Stick). Naar verluidt zouden daar binnenkort nog enkele paren draadloze oortjes bijkomen, alleen zouden die niet door het merk zelf uitgebracht worden.

Particles by XO

De geruchten komen van Kuba Wojciechowski, die 91mobiles over zijn vondst inlichtte. Wojciechowski ontdekte namelijk een eigenaardigheid in de firmware van een aantal apparaten. Daarin zou telkens verwezen naar een merk dat momenteel nog ongekend is: ‘Particles by XO’. Er is een mogelijkheid dat dit merk opgericht wordt om, onafhankelijk van Nothing, draadloze oortjes op de markt te brengen.

Wojciechowski komt niet alleen met het nieuws dat er een nieuw bedrijf of merk zou opgericht worden, maar kan meteen tonen wat het eerste product ervan zal worden. Hoe het product precies zal heten, daarover is nog geen informatie bekend. Op basis van de eerste beelden gaat het echter om een paar draadloze oortjes met een nogal afgeronde vorm, alsof het geïnspireerd werd door een pindanoot. Ook opmerkelijk is dat het ‘beentje’ van de oortjes niet naar beneden gericht is. Een fout in de eerste beelden die omgedraaid zouden moeten worden? Of wordt dit de manier waarop ze in je oor zitten?

Beeld: Kuba Wojciechowski / 91Mobiles

Eén ding is zeker: het ‘Particles by XO’-product dat hier getoond wordt, heeft een heel ander design dan de andere Nothing-producten. Dat hier dus een nieuw merk voor wordt opgericht, klinkt niet echt als een verassing. Over de banden tussen Nothing en Particles by XO kunnen we zeker zijn dat die bestaan. De XO-oortjes die binnenkort moeten uitkomen, hebben als codenaam ‘B154’. Niet toevallig zou de opvolger van de Nothing Ear (1), Ear (2), code ‘B155’ hebben. Dat de producten verwant zijn, is dus zo goed als een zekerheid.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business