Nieuws

OPPO volgt OnePlus met aangesterkt updatebeleid

OPPO
Credit: OPPO/OnePlus
Na OnePlus past nu ook zusterbedrijf OPPO zijn updatebeleid aan. Bepaalde vlaggenschepen krijgen vanaf 2023 4 Android-upgrades en 5 jaar aan beveiligingspatches.

OPPO volgt daarmee de industrietrend van langere updatetermijnen voor smartphones. Samsung – lang achterloper in de updatecategorie – snelde vorig jaar concurrenten voorbij met zijn hernieuwde updatebeleid. High-end Galaxy-smartphones kregen plots vier Android-upgrades en tot vijf jaar aan beveiligingspatches. Samsung streeft daarmee zelfs Google voorbij die blijft hangen op drie Android-upgrades voor zijn Pixel-toestellen. OnePlus en OPPO zijn geen achterblijvers meer, en weten het updatebeleid van de Zuid-Koreanen te evenaren.

OnePlus kondigde eind november al aan zijn updatebeleid vanaf 2023 aan te scherpen. OPPO doet, op exact dezelfde manier, nu eenzelfde versterking van zijn updatebeleid. Dit houdt in dat high-end OPPO-toestellen vanaf 2023 mogen rekenen op 4 Android-upgrades en 5 jaar beveiligingspatches. Net als OnePlus houdt het zusterbedrijf een slag om de arm bij de toestellen die vanaf 2023 van dit beleid mogen genieten. Ongeweten is ook of daar bestaande high-end toestellen onder vallen.

Versnelling in uitrol ColorOS

Buiten de aangekondigde update voor zijn updatebeleid noemt OPPO de uitrol van ColorOS 13 ook een groots succes. Het bedrijf begon de uitrol van Android 13 met de nieuwe ColorOS 13-schil naar eigen zeggen vanaf augustus en bereikte sindsdien 33 smartphonemodellen. Een verdrievoudiging ten opzichte van het aantal modellen dat met ColorOS 12 werd bereikt in dezelfde periode.

Mogelijk heeft die versnelling te maken met de koppeling van OnePlus’ en OPPO’s ontwikkelkracht. De zusterbedrijven besloten in 2021 de ontwikkeling van de OxygenOS-schil stop te leggen en enkel door te werken aan de ColorOS-basis. Ze delen daarvoor dezelfde code en voegen enkel nog unieke functies toe voor hun eigen gebruikersgroepen. Hiermee besparen de fabrikanten flink in de tijd die ze kwijt zijn aan de ontwikkeling van nieuwe Android-versies.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business