OnePlus updatebeleid

OnePlus past zijn updatebeleid aan vanaf 2023. Toestellen krijgen maximaal vier OS-updates en vijf jaar beveiligingsupdates.


Waar OnePlus eens een voorloper was qua updatebeleid, zien we inmiddels dat het merk achterop begint te raken. Ten minste, dat stond te gebeuren: het merk maakt in 2023 namelijk een flinke stap om het updatebeleid van zijn toestellen te verbeteren. In de praktijk betekent dit dat de toestellen – afhankelijk van de modelreeks – tot 4 grote OS-upgrades krijgen en 5 jaar aan beveiligingsupdates.

Langere updatetermijn OnePlus

OnePlus zegt hiermee in te spelen op het verlangen van consumenten om hun telefoon langer aan te houden. Amerikaans onderzoek wees al in 2019 uit dat consumenten langer met hun telefoons doen. Fabrikanten als Google en Samsung sprongen op die uitkomst door hun updatetermijn te verlengen; Samsung wordt inmiddels zelfs gezien als koploper als het aankomt op Android-updates. Toestellen van de Zuid-Koreaanse fabrikant krijgen maximaal vijf jaar aan beveiligingsupdates en tot vier grote Android-upgrades.

Die (maximale) updatetermijn wordt nu dus door OnePlus geëvenaard. Onduidelijk is momenteel bij welke modellen die termijn gaat gelden. De fabrikant spreekt in zijn e-mail over ‘bepaalde modellen’ maar noemt geen verdere details.


Optimalisaties aan OxygenOS 13.1

Bovenop het gewijzigde updatebeleid, deelt OnePlus vandaag alvast details over OxygenOS 13.1. De nieuwste OxygenOS-versie moet in de eerste helft van 2023 verschijnen en biedt verbeteringen aan op het gebied van privacy, digitale welzijn en toegankelijkheidsfuncties.

Ongeweten is voor welke toestellen de nieuwe OxygenOS-versie beschikbaar komt. We vermoeden dat vrijwel alle toestellen die OxygenOS 13 draaien, naar OxygenOS 13.1 worden geüpdatet. Of ook OnePlus’ 7-serie die update mag meepakken, is vooralsnog niet bekend. We hebben dit nagevraagd en updaten dit artikel indien meer informatie beschikbaar komt.