Nieuws

‘OnePlus 11-serie verschijnt zonder Pro-model’

OnePlus 11 Pro render
Pro, Ultra en Pro Max-monikers: OnePlus lijkt er met de OnePlus 11 niet aan mee te willen doen. De uitgelekte OnePlus 11 Pro zal dan ook bekendstaan als de OnePlus 11.

Eind deze zomer verschenen de eerste geruchten over de vermeende OnePlus 11 Pro. Qua ontwerp zou het toestel veel gelijkenissen bieden met de 10 Pro, bleek uit renders van OnLeaks. Kort daarop, inmiddels eind september, verschenen de eerste specificaties van de Pro-telefoon. Een reguliere ‘11’ werd daarin niet genoemd. Mogelijk zou OnePlus ervoor kiezen zijn high-end telefoon simpelweg als Pro-model in de markt te zetten, zonder ‘non-Pro-variant’ eronder. Dat deed het Chinese bedrijf al bij de 10-serie. Geruchtenverspreiders Max Jambor en OnLeaks bevestigen nu het tegenovergestelde.

Geen Pro-model?

Jambor schrijft op Twitter dat ‘het aanstaande Pro-model als de OnePlus 11 gelanceerd wordt’. Het toestel krijgt volgens de geruchtenmaker ‘pro-specificaties’ zonder de Pro-naamgeving. Ook zegt hij dat het toestel in het eerste kwartaal van 2023 wordt uitgebracht. Markant is dat hij in de thread op Twitter zegt dat dit het enige ‘Pro’-model is, doelend op dat er mogelijk nog goedkopere varianten zullen verschijnen in de 11-serie.

Bovendien is het mogelijk dat OnePlus later in 2023 een toestel met de Pro-moniker uitbrengt. Dat lijkt ons echter niet bijzonder waarschijnlijk. De Chinese fabrikant reserveert de tweede helft van het jaar regulier voor de T-serie telefoons. Dit jaar lanceerde het bedrijf in augustus de OnePlus 10T – het tweede, en tevens laatste, high-end toestel van 2022.

Het is wel mogelijk dat het bedrijf de T-serie de komende jaren wil uitbouwen naar Pro-serie; eerder was de T-serie altijd een goedkopere variant op de high-end telefoon die eerder was uitgebracht. Zo werd de 10T goedkoper dan de 10 Pro, en kreeg de telefoon ook een minder luxueuze behuizing en cameraopstelling.

Specificaties OnePlus 11

OnePlus-fans die al uitkijken naar de 11-serie hoeven zich volgens eerdere geruchten geen zorgen te maken over de specificaties. Qualcomm’s snelste chipset, de Snapdragon 8 Gen 2, zou aanwezig zijn, in combinatie met een 5.000 mAh-batterij, 6,7 inch QHD+ OLED-scherm en een cameraopstelling die bestaat uit drie sensoren met 50 Mp, 48 Mp en 32 Mp-resoluties. Dat zijn alvast specificaties die aardig bij een high-end telefoon passen.

Uiteraard blijft het nog afwachten of dit klopt. OnePlus lanceert de 11 naar verwachting eind dit jaar in China, met een wereldwijde lancering voor maart 2023.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business