Nieuws

‘Specs OnePlus 11 Pro lekken uit: 16 GB RAM en 100 watt snelladen’

OnePlus 11 Pro voorzijde
De belangrijkste specificaties van de OnePlus 11 Pro liggen nu al op straat. Volgens OnLeaks krijgt de telefoon tot 16 GB werkgeheugen en draait deze op de Snapdragon 8 Gen 2-chipset.

OnePlus’ 11 Pro wordt naar verluidt pas in december in China gelanceerd en verschijnt vervolgens in 2023 internationaal op de markt. Toch wist geruchtenmaker OnLeaks zijn hangen al te leggen op een lijst met specificaties van de high-end smartphone, dat schrijft 91Mobiles. De geruchtenverspreider – met doorgaans een zeer goede staat van dienst – meldt dat de telefoon wordt aangedreven door een Snapdragon 8 Gen 2-chipset van Qualcomm. Die chipset wordt naar verwachting in november uit de doeken gedaan tijdens Qualcomm’s Snapdragon Summit.

Specificaties OnePlus 11 Pro

OnLeaks zegt verder te weten dat het toestel maximaal 16 GB werkgeheugen krijgt, gecombineerd met 256 GB opslaggeheugen. Het basismodel van de smartphone wordt vermoedelijk voorzien van 8 GB werk- en 128 GB opslaggeheugen. OnePlus opteert volgens de geruchten voor een 6,7 inch OLED scherm met een QHD+-resolutie en 120 Hz beeldverversing. Het scherm van de OnePlus 10 Pro had vergelijkbare specificaties; onbekend is of de Chinese fabrikant simpelweg hetzelfde scherm inzet.

De batterij van de 11 Pro zou volgens de geruchtenmaker een 5.000 mAh capaciteit hebben. OPPO’s VOOC-snellaadtechniek keert ook dit jaar terug, met een maximale laadsnelheid van 100 watt. Het is frappant dat de oplaadsnelheid mogelijk lager ligt dan op de 10T, die nu met 150 watt kan laden. Het is overigens wel sneller dan de laadtechniek van de 10 Pro, die bleef steken op 80 watt SuperVOOC.

Wat de camera’s van de OnePlus 11 Pro betreft beweert OnLeaks dat de hoofdcamera een 50 MP resolutie heeft, terwijl de tweede sensor een 48 MP sensor betreft met een groothoeklens. Er zou ook een telelens aanwezig zijn met een 32 MP resolutie; hoeveel optische zoom deze camera heeft, is vooralsnog niet bekend. Afsluitend bevat de smartphone een 16 MP selfiecamera.

Ontwerp lekte al eens uit

Nadat OnLeaks eerder het ontwerp van de OnePlus 11 Pro in detail naar buiten bracht, is het plaatje compleet met de specificaties van de smartphone. Vanuit het ontwerp werd bekend dat de telefoon veel gelijkenissen toont met de 10 Pro; wel krijgt het toestel een aangepaste ronde cameramodule. Daarmee verdwijnt het rechthoekige ontwerp dat we te zien kregen met de 10 Pro en 10T.

Uiteraard moet je de geruchten nog wel met enige korrels zout nemen. De lancering laat nog op zich wachten tot eind 2023, wat betekent dat OnePlus nog tijd heeft om details bij te schaven en nog een ander ontwerp uit te kiezen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business