OnePlus introduceert nieuwe beloftes betreffende updatestrategie smartphones

OnePlus stond met de OnePlus 2 en X niet bekend om de ‘geweldige’ software updates. Het bedrijf lijkt dit nu echter om te willen draaien, en komt met een volledig openbare updatestrategie.

Vrij recent schreven we nog over het updatebeleid van OnePlus, en dat deze anno 2018 niet zo slecht meer is. Het Chinese bedrijf had wat opstartproblemen, maar lijkt deze inmiddels te hebben overwonnen. Daarbovenop komt het bedrijf nu met nieuwe beloftes betreffende de updatestrategie die het bedrijf de komende jaren gaan voeren. Daarmee komt er een stuk meer openheid in de manier waarop het bedrijf te werk wilt gaan.

Het eerste gedeelte van de updatetermijn is niks nieuws, en duurt twee jaar. Binnen deze twee jaar krijgt een gebruiker allerhande nieuwe functies, Android-versies en beveiligingspatches. De 24 maanden zullen beginnen te lopen vanaf de maand waarin het T-model onthuld wordt, meestal zo rond oktober of november. Wat nieuw is bij OnePlus is het 3e jaar van beveiligingspatches, daarmee komt het bedrijf in lijn te staan met onder andere Google en Nokia.

OnePlus geeft aan dat in het 3e jaar enkel beveiligingspatches uitgerold zullen worden – geen nieuwe functies of versie-upgrades. Deze beveiligingspatches zullen elke twee maanden uitgerold worden, waarmee de telefoon effectief dus zes extra updates krijgt. Deze nieuwe updatestrategie is effectief per vandaag, al zullen de eerste gebruikers het pas vanaf november gaan merken.

OnePlus 3/3T

Normaliter zou de OnePlus 3 en 3T tot november aan toe updates ontvangen. OnePlus heeft dit nu echter per direct verlengt tot aan november 2019. Het is een opvallend, en tegelijkertijd enorm positief geluid, dat OnePlus zich meer gaat richten op software-updates.

Ook de toestellen na de OnePlus 3/3T krijgen er een jaartje bij. Zo zal de OnePlus 5/5T dus tot aan oktober 2020 software updates ontvangen, en de OnePlus 6 (en 6T..) tot eind 2021.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business