Nieuws

Specificaties Samsung Galaxy A54 bekendgeraakt

Render Samsung Galaxy A54
Beeld: OnLeaks / 91Mobiles
De Samsung Galaxy A54 wordt het nieuwe budgettoestel van Samsung. Na de looks, komen we nu te weten wat precies in de smartphone zou zitten.

De Samsung Galaxy A54 is al een tijdje het onderwerp van vele lekken. In november lekten bijvoorbeeld de eerste renders van het nieuwe budget-toestel al uit. Ondertussen gaan de geruchten niet alleen over hoe de telefoon eruit zal zien, maar ook over wat er zich onder de motorkap bevindt.

Officieel weten we natuurlijk nog niet wat er precies in de Samsung Galaxy A54 zal gaan zitten. Yogesh Brar, een data engineer die wel vaker smartphonespecificaties lekt, publiceerde een lijst met vermeende specs op twitter.

Daaruit kunnen we afleiden dat de A54 vermoedelijk een Full-HD scherm van 6,4 inch zal krijgen. Het scherm wordt aangedreven door AMOLED-technologie en dat met een beeldverversingssnelheid van 120Hz.

Ook wat betreft de camera’s van de A54 krijgen we de specificaties. Achteraan zou het gaan om een hoofdcamera van 50 MP. Ondersteunende camera’s zouden dan een kwaliteit gaan bieden van respectievelijk 12 en 5 MP. Selfies trekken zul je dan weer doen met een camera van 32 MP.

Verder zou het toestel een IP67-rating gekregen hebben, waarmee aangetoond wordt dat het toestel stof- en waterbestendig is. Verder heeft het toestel een batterij van 5000 mAh en kan je hem met een lader van 25 watt in de muur steken om op te laden.

Exynos

Op zich zijn die specs niet zo heel verassend. Toch blijft onze aandacht hangen bij de Exynos 1380 SoC die de smartphone van rekenkracht moet gaan voorzien. Over die chipset weten we momenteel nog niet veel. Wel zou de chipset zou een grondige verbetering moeten bieden tegenover de Exynos 1280, al is het afwachten tot de daadwerkelijke resultaten. Bij AndroidAuthority zagen ze al een Geekbench-listing van de nieuwe processor, al is het niet zeker of die benchmarkresultaten ook betrouwbaar zijn.  

Uitvoeringen

De Samsung Galaxy A54 zal in een aantal uitvoeringen verschijnen. Volgens Android Headlines zul je uit vier verschillende kleuren kunnen kiezen: zwart, wit, paars of groen-geel. Verder zal je kunnen kiezen uit een exemplaar met 128 of 256 GB aan opslag, en met 6 of 8 GB aan RAM-geheugen.

Beschikbaarheid

Wanneer de telefoon te kopen is en voor hoeveel geld, daarover krijgen we helaas geen nieuws. Naar alle verwachting zal de telefoon ergens in maart worden uitgebracht – ongeveer een jaar na de Samsung Galaxy A53. Of het prijskaartje ook gelijkend zal zijn, dat is gezien de huidige economische situatie nogal onwaarschijnlijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business