Nieuws

ChatGPT-integratie voor Bing zou onderweg zijn

Bing ChatGPT
Beeld: Unsplash
Bij Google maken ze zich zorgen om ChatGPT, de AI-chatbot die het internet al enkele weken in zijn greep houdt. Bij Bing lijken die zorgen niet te bestaan.

Google activeerde enkele weken geleden ‘code rood’. Dat deden ze uit bezorgdheid om recente ontwikkelingen zoals ChatGPT. Die chatbot van OpenAI is sinds 30 november uit te proberen op het internet – en bij Google maken ze zich zorgen dat de AI hun zoekmachine zal vervangen. Microsoft lijkt zich daar geen zorgen over te maken en lijkt zelfs ChatGPT-integratie voor Bing in gedachten te hebben.

Geen zoekmachine meer nodig?

De gedachtegang bij Google valt makkelijk te volgen: als ChatGPT al je vragen kan beantwoorden, waarom zouden mensen je zoekmachine dan nog gebruiken? De AI-chatbot speurt namelijk het internet af in jouw plek, waardoor je zelf niet op zoek moet naar antwoorden.

Bij Microsoft maken ze zich daar minder zorgen over: in 2019 investeerden zij in het OpenAI-onderzoekslabo, met de overeenkomst enkele aspecten van ChatGPT in Bing te mogen integreren. Dat lijkt nu ook te gebeuren.

ChatGPT in Bing

Bing zou een oudere versie van de chatbot gaan gebruiken om zoekresultaten te gaan voorspellen. Die krijg je dan te zien tussen de suggesties terwijl je aan het typen bent. Daarnaast zal ChatGPT antwoorden kunnen geven op eenvoudige vragen die je in de zoekbalk typt. De chatbot zal dan in zijn een antwoord kunnen geven in zijn eigen, natuurlijke taal – vandaag komt er op de plek van dat antwoord dikwijls een tekstfragment van één of andere website te staan.

ChatGPT zal de zoekfunctie van Bing evenwel niet vervangen. Bij Microsoft wijzen ze erop dat een chatbot niet gemaakt is om continu het web af te zoeken naar (actuele) antwoorden op je vraag. Bing zal dus de eigen technologie blijven gebruiken om zoekresultaten voor te stellen.

Bing zou zo een van de enige manieren worden waarop je gratis je vragen aan ChatGPT kan richten. Momenteel is de AI nog gratis aan te spreken via de website van OpenAI, maar het onderhouden en doen draaien van zo’n chatbot kost enorm veel geld. Vroeg of laat zullen ChatGPT-query’s dus geld beginnen kosten. Volgens The Information zouden ze bij Bing mikken op een integratie tegen eind maart. Of je tegen dan nog – gratis – tegen de chatbot kan spreken buiten Bing om, zal voornamelijk van OpenAI afhangen.

ChatGPT is niet de eerste AI die Bing integreert. Met ‘Image Creator’, dat zich momenteel in een preview-fase bevindt, voegde Microsoft ondersteuning voor DALL-E 2 toe aan de zoekmachine. Op die manier kan je beelden genereren met AI, rechtstreeks vanuit de Bing-zoekmachine.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business