Nieuws

Google versnelt AI-ontwikkeling

Google AI
Beeld: iStock
Stable Diffusion, DALL-E, ChatGPT… De laatste tijd lijkt AI haast overal te zitten. Dat in tegenstelling tot Google, dat merkbaar afwezig is als het over AI gaat.

Daar wil het bedrijf nu wat aan doen. Bij Google zeggen ze ‘code rood’ geactiveerd te hebben om een antwoord tegen ChatGPT te vinden. ChatGPT is een AI-chatbot die op een vrij menselijke manier vragen kan beantwoorden en gesprekken hebben. Bij Google realiseren ze zich dat wat AI betreft, zij mijlenver achterlopen op initiatieven als die van OpenAI.

Google neemt het allemaal erg serieus. CEO Sunder Pichai sprak met de New York Times en zei daarin dat hij meerdere groepen werknemers heeft opgevorderd. Zij zullen aan nieuwe AI-toepassingen werken voor Google tot minstens in mei. Dan organiseert de zoekmachinegigant een evenement waarop het vermoedelijk een aantal van de nieuwe producten wil voorstellen.

Concurrentie voor DALL-E

Tussen de projecten waaraan Google nu driftig begint te werken zitten onder andere concurrenten voor DALL-E. Google ‘Imagen’ moet, net zoals DALL-E, plaatjes gaan weergeven die worden gegenereerd uit prompts. Deze toepassingen zullen ook geïntegreerd worden in de ‘AI Test Kitchen Season 2’. Momenteel gaat het om City Dreamer, waarin je een stad kan genereren door ze te beschrijven. Wobble genereert dan weer allerlei kleurrijke monsters op basis van tekstuele input.

De opgevorderde teams zullen tot in mei 2023 aan de nieuwe technologieën sleutelen. Vermoedelijk wordt met het evenement gedoeld op I/O 2023, al is niet zeker of we dan iets van Google’s AI-ontwikkeling zullen terugzien. Google gaat er namelijk prat op dat een chatbot zo accuraat mogelijk moet zijn en vriendelijk blijft tegen zijn gebruikers. Seksistische en racistische opmerkingen, die wil niemand horen van een chatbot. Alvorens een aankondiging te maken, valt te verwachten dat de chatbot tot in de puntjes wordt uitgewerkt.

Wanneer we dus precies gebruik zullen kunnen maken van Google-AI is niet zeker. Er wordt in ieder geval aan gewerkt. Met enig geluk geraken de projecten rond voor I/O 2023 en krijgen we dan meer nieuws over Google’s AI-projecten.  

aigooglenieuws

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN