Nieuws

Displace TV is draadloze tv die zich vastzuigt aan muren en ramen 

displace tv
De Amerikaanse start-up Displace TV demonstreert op CES 's werelds eerste draadloze tv die je aan elk (vlak) oppervlak kan bevestigen.

Displace TV heeft de ambitie om als eerste bedrijf een volledig draadloze tv op de markt te brengen, die je gewoon tegen een muur of raam kan bevestigen. De zelf ontwikkelde active-loop vacuümtechnologie zorgt ervoor dat het 10 kilogram wegende scherm van 55 inch zich gewoon aan elk vlak oppervlak kan vastzuigen. Het zou volstaan om het scherm tegen het oppervlak aan te houden, waarna het detecteert dat je de tv wil ophangen. De vacuümtechnologie zet zich dan al zoemend in gang. 

Displace TV volledig draadloos 

Dat volledig draadloze mag je trouwens letterlijk nemen. Zijn stroom haalt de Displace TV uit hotswappable en oplaadbare batterijen die je bij een kijkduur van gemiddeld zes uur per dag tot een maand lang moet laten tv-kijken zonder bijladen. De batterijen zouden overigens individueel bijgeladen kunnen worden, zonder dat je moet stoppen met tv-kijken. 

Credit: Displace TV

Ook de afstandsbediening mag in de kast, want de Displace TV zal enkel met handgebaren (of je stem) te bedienen zijn. Of dat zo’n goed idee is, zal nog moeten blijken. Om content af te spelen duw je met je palm voorwaarts en je kan met twee handen ‘pinchen’ om in en uit te zoomen. Zijn er meerdere Displace TV’s in de kamer, dan kan je content ‘vastpakken’ en naar de andere tv gooien om die daar te bekijken. Staat er een Displace TV in een andere kamer, dan kan die detecteren als je je verplaatst om content automatisch elders te beginnen afspelen. 

Slechts 100 exemplaren 

Op de beursvloer van de Consumer Eletronics Show in Las Vegas demonstreert de start-up hoe je vier zulke schermen tegen elkaar kan hangen, voor een gecombineerde schermdiagonaal van 110 inch en een 16K-resolutie. Bovenop elke Display TV zit ook nog een webcam met 4K-resolutie, wat hem ook meteen geschikt maakt voor videobellen. 

De Displace TV is enkel te bestellen via de website van de start-up en is voorlopig (helaas) enkel beschikbaar voor de Amerikaanse markt. Sterker zelfs: er zijn maar 100 exemplaren beschikbaar en die worden pas in december geleverd. Afwachten dus, of de start-up een succes wordt. In het beste geval kunnen we er in Europa later ongetwijfeld ook van proeven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business