Nieuws

Sennheiser Conversation Clear Plus zijn hippe hoorapparaten 

conversation clear plus
Een opvallend paar earbuds op de CES-beursvloer: de Sennheiser Conversation Clear Plus. En ze zijn meer dan verdoken hoorapparaten.

De Sennheiser Conversation Plus leggen de nadruk op het versterken van dialoog, maar zijn net zo geschikt voor het streamen van muziek en het toepassen van ruisonderdrukking. Volgens de Amerikaanse wetgeving vallen ze alvast niet meer onder medische toestellen en heb je er dus geen medisch onderzoek of een voorschrift voor nodig.

Concreet stelt Sennheiser dat de Conversation Plus-earbuds het eenvoudiger maken om conversaties te volgen wanneer er veel omgevingsgeluid is. De audiofabrikant combineert daarvoor een aantal technische snufjes. Alles begint bij de Sonova-chip. Die fabrikant is een gevestigde waarde binnen de sector van hoorapparaten, o.a. bij Phonak en Unitron. Sonova kocht ook de consumententak van Sennheiser, zo’n 1,5 jaar geleden. 

De ruisonderdrukking werkt net zoals bij ‘gewone’ earbuds, met het verschil dat de noise cancelling gefocust is op het weghalen van achtergrondgeluid, volledig in functie van dialoog. Zoals bij de meeste oortjes kan je de sterkte van de ruisonderdrukking regelen en via de bijhorende app kan je je hoorervaring nog verder personaliseren. 

Conversation Clear Plus als hoorapparaat 

De Conversation Clear Plus zien er ook uit als een gewoon paar draadloze oortjes en dat kan ook het stigma rond hoorapparaten helpen wegnemen. Bovendien zijn ze met hun 849 euro wellicht een stuk goedkoper dan traditionele hoorapparaten, al geldt dat mogelijk vooral voor de Amerikaanse markt, waar er minder vaak terugbetaald wordt via een ziekteverzekering. 

De ervaring zou trouwens nagenoeg identiek moeten zijn als het luisteren naar muziek met traditionele draadloze buds. De batterij gaat verluidt tot 9 uur lang mee, met nog eens 27 uur als je de oortjes bijlaadt via de case. Sennheiser laat nog weten dat het al pre-orders aanneemt en dat de Conversation Clear Plus op 20 januari vrij te koop zullen zijn. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business