Nieuws

Apple Music- en TV-app voor Windows nu beschikbaar

Apple
iTunes en Windows zijn al langer een moeilijk verhaal. Met de komst van nieuwe Apple-app naar Windows komt daar nu een staartje aan.

Het combineren van apparaten uit verschillende ecosystemen kan soms tot rare situaties leiden. Apple Music-abonnees konden bijvoorbeeld enkel via een verouderde iTunes-app naar hun muziek luisteren. Apple TV+-abonnees hadden dan weer geen app om naar Apple-producties te kijken: zij moesten langs hun browser om naar Apple-producties te kunnen kijken.

Daar komt nu een einde aan. Microsoft kondigde de komst van de Apple-apps naar de Microsoft Store al eerder aan. Nu zijn de eerste ‘preview’-versies beschikbaar voor zowel een Apple Music- als een TV-app. Daardoor krijgen Windows-gebruikers van Apple-diensten nu ook de ervaring zoals die bedoeld is in plaats van in een verouderde en slecht werkende app.

Music, TV & Devices

De TV-app ziet er eigenlijk ongeveer uit zoals die er ook op MacOS uitziet. Hetzelfde geldt voor de muziek-app, waar zo weinig mogelijk aanpassingen gebeurd lijken te zijn. Als we de oppervlakkig-visuele verschillen negeren, gaat het eigenlijk om zo goed als dezelfde applicaties voor Windows en MacOS. De apps leveren dan dezelfde diensten en functionaliteiten die je van je Music- of TV-abonnement kan verwachten.

Daarnaast is er ook een derde preview-app gelanceerd in de Microsoft Store: Apple Devices. Deze app maakt het mogelijk om iPods en iPads te synchroniseren met je Windows-PC. Voorheen zat deze functie in de iTunes-app ingebakken, terwijl die op Mac gewoon via Finder werkt. Twitter-gebruiker @aaronp613 ontdekte in de code voor deze app bovendien verwijzingen naar “Reality OS” en “xrOS”. De aanwezigheid van deze namen doen vermoeden dat de Devices-app klaargestoomd wordt om in de toekomst met Apples Mixed Reality-headset te gaan werken.  

iTunes werkt niet meer

Let wel op: eenmaal je de nieuwe applicaties opent, geven ze je een waarschuwing. iTunes zal namelijk stoppen met werken van zodra je de nieuwe Apple Music-, TV-, of Devices-app gebruikt. Vind je de preview-versies van deze apps toch maar niets? Blijf je liever iTunes gebruiken tot de programma’s een definitieve versie krijgen? Dan zul je de nieuwe apps van je computer moeten gooien: iTunes werkt alleen als er geen van de preview-apps geïnstalleerd is.

Geen podcasts of audioboeken

Apple waarschuwt er dan ook voor dat de apps nog niet helemaal op punt staan. Op zich is dat niet verwonderlijk voor applicaties in hun preview-fase. Meeste functies blijken gewoon te werken. Wie zijn iTunes echter gebruikt om naar audioboeken en podcasts te luisteren wacht beter nog even met de nieuwe applicaties te installeren. Voorlopig ontbreken die functies nog uit het arsenaal van Apple op Windows.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business