Nieuws

Twitter-apps stoppen massaal met werken

API
Twitter is een enorm populaire dienst en app. Je kan echter ook tweets lezen en uitsturen met alternatieve Twitter-apps, alleen werken ze nu niet meer.

Heel wat gebruikers van die zogenaamde ‘third-party’ Twitter-apps merkten dat hun de toegang tot Twitter plots ontzegd werd. Onder andere gebruikers van Tweetbot, Echofon en Twitteriffic, alle drie populaire apps om de socialemediasite mee te bezoeken, ondervonden problemen.

Ondertussen reageerden de drie applicaties – via twitter – op de problemen. Daaruit blijkt dat ze zelf geen zicht hebben op de oorzaak van de problemen. Weliswaar wordt er gecommuniceerd met Twitter, al lijkt dat vooral eenzijdig te gebeuren: het team achter Tweetbot zegt geen respons te ontvangen.

De ontwikkelaar achter Tweetbot zegt geen respons te krijgen van Twitter. | Beeld: Twitter

Wijziging in API

De problemen zouden ongeveer rond 4:30 begonnen zijn en lijken alle third-party apps te treffen. De oorzaak van het probleem lijkt dan ook een wijziging in de Twitter-API te zijn, waardoor de applicaties niet met de server kunnen communiceren. Alle API requests die gemaakt worden, worden resoluut afgewezen.

Dat maakt heel wat ontwikkelaars ongerust. Het zou niet de eerste keer zijn dat Musk een ontwikkelaarsprogramma bij Twitter stopzet. De ontwikkelaars van de alternatieve Twitter-apps vrezen dan ook de volgende beslissing van de CEO, die niet communiceert over welke weg het medium nog zou opgaan. Zelfs of alternatieve apps überhaupt toegestaan blijven is niet zeker.

Om die reden baart deze storing heel wat ontwikkelaars zorgen. Het is immers niet duidelijk of de aanpassing in de Twitter-API een nodige aanpassing was, of erop gericht is om het andere ontwikkelaars moeilijk te maken. In het ontwikkelaarsportaal van Twitter staan de third-party Twitter-apps gemerkt als “suspended”. Dat geldt ook voor Fenix, TwitPane, Feather en Talon – allemaal apps om je Twitter-feed mee te bekijken.

Officiële Twitter-app als enige optie

Het zou zomaar kunnen betekenen dat de officiële Twitter-app binnenkort de enige manier is om het platform te bezoeken. Gezien de grote hoeveelheid veranderingen die Musk daar doorvoert is de kans groot dat heel wat gebruiker hier niet mee gediend zullen zijn. Zo maakte het platform onlangs nog de beslissing om de feed te vullen met aanbevolen content.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business