Nieuws

Apple TV-overeenkomst niet te accepteren zonder iPhone

mediastreamer apple tv
Als je Apple-producten een update krijgen, is dat meestal goed nieuws. Wie zijn Apple TV updatete maar geen ander Apple-toestel heeft liggen denkt daar nu ongetwijfeld anders over.

Apple stuurde onlangs een update uit voor tvOS, de software die draait op je Apple TV. Bij de software-update hoorde een nieuwe gebruikersovereenkomst die gebruikers moesten accepteren. Alleen is daarvoor een apparaat dat iOS 16 of iPadOS 16 draait nodig. Anders kan je de overeenkomst niet accepteren.

Dat is hoogst eigenaardig. Wanneer aan gebruikers gevraagd wordt of ze instemmen met een nieuwe gebruikersovereenkomst verschijnt gewoonlijk de optie om meteen te bevestigen. In veel gevallen wordt de overeenkomst niet eens gelezen en wordt er “ja” geklikt zonder daarbij na te denken. Bij de nieuwe update voor tvOS is dat niet het geval: die verwijst je door naar een andere Apple-toestel om te bevestigen. Verschillende gebruikers deden hun beklag dan ook op internet.

Enkel iOS 16 en iPadOS 16

Alsof dat niet genoeg was, is Apple ook erg kieskeurig over welk apparaat je daarvoor kan gebruiken. De app geeft aan dat enkel telefoons met iOS 16 en iPads met iPadOS 16 ondersteund worden. Is jouw iPhone of iPad te oud om deze software te installeren? Of ben je om een andere reden nog niet naar de laatste versie van het besturingssysteem geüpgraded? Dan zal je de gebruikersovereenkomst voor je Apple TV niet kunnen accepteren.

Een gebruiker die niet meer in zijn Apple TV geraakt. Beeld: Twitter.

Ook wie thuis een Mac of MacBook heeft liggen, maar geen iPhone of iPad, zal zich geen toegang tot de Apple TV kunnen verschaffen.

Apple TV updaten

Heb je dus een Apple TV gekocht, maar heb je geen andere Apple-apparaten in huis? Stel de update voor je TV-box dan zo lang mogelijk uit. Apple zelf heeft nog niet gereageerd op de hetze – daar zijn ze namelijk druk bezig met nieuwe MacBooks te onthullen. Of Apple de manier van aanmelden zal aanpassen is momenteel nog onzeker.

In ieder geval lijkt het een vreemde keuze om enkel iPhone- en iPad-gebruikers toegang te geven tot de nieuwe versie van tvOS. Zelfs met de recent aangekondigde MacBook zou je de gebruikersovereenkomst niet kunnen accepteren – een hoogst eigenaardige situatie, dus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business