Nieuws

Apple onthult nieuwe MacBook Pro met M2-chips

Apple MacBook Pro M2
Apple lanceert vandaag zijn nieuwe MacBook Pro's met de nieuwste Apple Silicon-chips uit de M2-serie. Vanaf 24 januari is de Apple MacBook Pro M2 in België en Nederland leverbaar.

Apples nieuwe M-serie processoren vormen de belangrijkste vernieuwingen in de MacBook Pro’s. Net als zijn voorganger is de nieuwe Pro-reeks beschikbaar in een 14- en 16-inch-variant. Apple stelt de M2-aangedreven MacBooks voor als de ideale opvolgers van Intel-voorgangers die nog bij veel professionals in gebruik zijn. Volgens de techgigant leveren Apple Silicon M2-chips tot zes keer de prestaties van de verouderde Intel-processoren. Het prestatieniveau steeg dus flink, terwijl er de voorbije jaren met M-serie chips flink werd bespaard op de batterijduur.

Langste MacBook Pro-batterijduur ooit

Dat zien we nu ook terug op de MacBook Pro die geleverd wordt met de M2 Pro en M2 Max-chips. Apple claimt dat de MacBook Pro 2023 ‘de langste batterijduur van alle Macs’ heeft; onder ‘ideale’ omstandigheden zou de batterij tot 22 uur meegaan. Verlang je elk beetje prestatie die de chips in zich hebben, dan zal die maximale batterijduur vermoedelijk rap inzakken.

Prestatieverbeteringen M2-serie

Over de prestaties van de nieuwe Apple MacBook Pro’s hoef je je alvast geen zorgen te maken. De M2 Pro bevat 12 CPU- en 19 GPU-rekenkernen, gecombineerd met 32 GB werkgeheugen. Zodra de M2 Max wordt aangeklikt loopt dit direct op tot maximaal 96 GB werkgeheugen en 12 CPU- en 38 GPU-kernen.

Apple MacBook Pro M2 lifestyle

Qua grafische prestaties zou de M2 Max tot 30 procent sneller zijn dan de M1 Max – eenzelfde prestatieverbetering (30%) zien we terug bij de grafische afdeling van de M2 Pro. Ben je van plan de MacBook Pro voor grafische doeleinden te gebruiken, dan is dat alvast puik geregeld. Deze M2-chips zouden ook een pak capabeler zijn als het gaat om AI-werkzaamheden. Apple zegt dat de prestaties van zijn Neural Engine met 40 procent (beide M2-chips) is toegenomen.

Met de nieuwe MacBook Pro ben je ook ineens mee met de nieuwste Wifi en HDMI-standaarden. Volgens Apple ondersteunen beide modellen Wifi 6E (op de 6 GHz-band) en HDMI 2.1; daarmee is het mogelijk een 8K-scherm aan de laptops te verbinden. Op andere punten blijven de MacBooks gelijk aan hun voorgangers, zoals de Liquid Retina XDR-schermen, Full HD-webcams en speakers – Apple blijft op dat gebied een voorloper met zes geïntegreerde speakers.

Leverbaar vanaf 24 januari

Apple levert zowel de 14- als 16 inch versies van de nieuwe MacBook Pro vanaf 24 januari. Je kan de MacBook Pro wel alvast vanaf vandaag (17 januari) pre-orderen, je krijgt de MacBook dan op de 24e thuis geleverd. Prijzen voor het 14-inch model beginnen bij 2.449 euro, terwijl het 16-inch model de kaap van 3.000 euro net breekt en vanaf 3.049 euro verkrijgbaar is. In beide gevallen zijn het vanaf-prijzen met de M2 Pro-processoren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business