Nieuws

Elon Musk heeft openstaande schuld bij verhuurder Twitter-kantoor 

Twitter
De verhuurder van het Twitter-kantoor in San Francisco zegt dat het bedrijf hem nog 6,8 miljoen dollar huur verschuldigd is. Elon Musk betaalt niet.

Om die reden heeft het vastgoedbedrijf Sri Nine Market Square het Twitter van Elon Musk voor de rechter gedaagd. Zo wil de verhuurder van Twitters hoofdkantoor snel de 6,3 miljoen euro aan achterstallige huur innen. Om zich verder in te dekken, wil de eigenaar van het gebouw het onderpand van Twitter verhoogd zien van 3,6 naar 10 miljoen dollar. 

De verhuurder heeft al een groot deel van de borg ingehouden, maar die is naar eigen zeggen dus niet toereikend om de openstaande schuld op te heffen. Zo zouden Elon Musk en de zijnen de huur voor december en januari nog niet betaald hebben. 

Musk is slechte huurder 

Waarom Twitter de huur niet meteen betaalt, is niet duidelijk. Het socialmediaplatform werd ook al uit een kantoor gezet in Seattle, omdat het ook daar de huur niet betaald had. Nadat Elon Musk Twitter overnam, bleek al meteen dat hij besparingen wilde doorvoeren. Zo ontsloeg Musk de helft van zijn personeel. 

Mogelijk zit Elon Musk wat ‘op zijn centen’ omdat hij de 12,5 miljard dollar die hij geleend heeft om Twitter te kopen, binnenkort moet aflossen. Besparingsmaatregelen of niet, het oogt alvast niet zo verstandig om eenzijdig te beslissen om de huur laattijdig te betalen. Het is dan maar de vraag of Musk van plan is om bepaalde kantoren gewoon op te doeken. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business