Nieuws

Scarlet verhoogt datasnelheden per 1 februari

Scarlet
Scarlet-klanten krijgen per 1 februari toegang tot hogere down- en uploadsnelheden. Vooralsnog is daar geen extra kost aan verbonden.

Scarlet wijzigt de maximale down- en uploadsnelheden van het Loco-abonnement. Dat schrijft de Proximus-dochter in een e-mail aan klanten. Volgens de provider komt de maximale downloadsnelheid van het Loco-abonnement per 1 februari op 70 Mbps te liggen – nu is dat nog 50 Mbps. Ook de uploadsnelheid wordt verhoogd, die stijgt van 4 naar 10 Mbps. Klanten met een Poco-abonnement blijven op dezelfde maxima zitten, aan 30 Mbps downloadsnelheid en 2 Mbps upload.

Loco en Poco-prijzen blijven gelijk

Scarlet biedt daarmee nog altijd niet de maximale capaciteit van Proximus’ kopernetwerk aan. Via dat netwerk is een maximale downloadsnelheid van 100 Mbps (en 30 Mbps upload) mogelijk. Wat Scarlet ervan weerhoudt die snelheden aan te bieden, is ongeweten. Klanten krijgen in ieder geval een (voorlopig) gratis upgrade van hun DSL-internetsnelheden.

De hogere snelheden volgen overigens wel op een prijsstijging die de provider in januari voor Loco-klanten doorvoerde. Zij betalen sinds die prijsstijging 34 euro per maand (was 32 euro). Poco-klanten bleven toen gespaard. Scarlet spreekt in zijn e-mail alvast niet over aanstaande prijsstijgingen.

Hoeveel klanten merken van de hogere datasnelheden, hangt volgens Scarlet af van de afstand van de klant tot de wijkcentrale. Voor (V)SDL-netwerken geldt dat de datasnelheden rap dalen eenmaal je verder van de wijkcentrale verwijderd bent. Dit geldt niet zozeer voor Scarlet-klanten die al werden overgezet op Proximus’ glasvezelnetwerk. Wel kunnen zij vertraging merken van zodra een grotere groep gebruikers tegelijk data gebruikt – bijvoorbeeld in de avonduren.

  • Update 31/01: per abuis is er een fout in de informatie geslopen. Het Poco-abonnement blijft op de oude maximale datasnelheden (30 Mbps download/2 Mbps upload). Het artikel is daarop aangepast.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business