Nieuws

Netflix Premium-abonnees krijgen beter geluid

Netflix
Netflix wil niet alleen dat jouw favoriete film of serie er goed uitziet, maar ook dat die goed klinkt. Daarvoor krijgt het nu hulp van Sennheiser.

Netflix heeft bekend gemaakt dat de geluidservaring van films en series een update gaat krijgen. Gebruikers die een Premium-abonnement hebben afgenomen, kunnen het bovendien onmiddellijk uitproberen: de geluidstechnologie wordt per direct geïntegreerd in verschillende films en series.

Meer bepaald gaat het om een technologie van Sennheiser, genaamd AMBEO 2-Channel Spatial Audio. Die software-oplossing moet ervoor zorgen dat je stereospeakers pakken beter gaan klinken. De nieuwe technologie kan meteen getest worden met maar liefst 700 verschillende titels op Netflix.

Geen vervanging van Atmos

Momenteel biedt Netflix heel wat series en films aan met Dolby Atmos-audio. Het enige probleem hiermee is dat niet elke woonkamer uitgerust is om die geluidsstandaard af te spelen. Met andere woorden: het merendeel van de abonnees zal nooit Dolby Atmos-geluid te horen uit de speakers van de televisie. Bovendien heeft niet alle content op Netflix een Atmos-geluidsspoor. Ook wanneer Atmos niet beschikbaar is, kunnen kijkers genieten van ruimtelijke audio met de nieuwe Sennheiser-technologie.

Wie het dus met stereospeakers moet doen, kan vanaf nu een beroep doen op AMBEO 2-Channel Spatial Audio. Daar hoef je zelf geen instellingen voor aan te zetten of aan te passen: je zal automatisch het betere geluid horen.

Enkele Netflix-titels waarin je nu al naar ruimtelijke audio kan luisteren zijn Knives Out: Glass Onion, Stranger Things, The Watcher en Wednesday. Ook tussen wat de streamingdienst binnenkort uitbrengt zit wat met ruimtelijke audio. Zowel You, Your Place or Mine en Luther: The Fallen Sun zullen ook de ruimtelijke audio bevatten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business