Nieuws

Microsoft Azure-klanten niet verwittigd van overmatig cloudverbruik

azure
Wie klant is bij Microsoft Azure, krijgt geen melding meer bij overmatig cloudverbruik. Door een technisch probleem kan dat pas weer in maart.

De panne betreft dus zakelijke accounts en bedrijven die voor hun cloudinfrastructuur gebruikmaken van het Microsoft Azure Savings Plan. Hoeveel data de ondernemingen gebruiken, wordt wel nog gewoon geregistreerd. Ze krijgen alleen (tijdelijk) geen notificaties meer wanneer ze hun datalimieten dreigen te overschrijden. Met name de resellers die de clouddienst aanbieden kunnen het verbruik niet meer in real time opvolgen, door een fout in het systeem. Microsoft zou de functie pas tegen maart kunnen herstellen, zo laat de sofwarereus weten.

Het zijn vooral de derde partijen die Azure-diensten aanbieden die nu een hoop extra werk op hun bord krijgen. Zij moeten deze maand het cloudverbruik van hun klanten manueel gaan opvolgen. Omdat er geen automatische meldingen verstuurd worden, kunnen sommige bedrijven met hun data per ongeluk ‘in het rood gaan’, voordat de reseller in kwestie tijdig kan reageren. 

Azure Savings Plan 

Het Azure Savings Plan is een speciaal initiatief van Microsoft, dat als doel heeft om de kosten voor cloud, een grote uitgavepost voor bedrijven, te helpen drukken. Voor zijn Azure Savings Plan werkt Microsoft met een maandelijkse limiet, terwijl bedrijven voordien gewoon moesten betalen voor de hoeveelheid data die ze verbruikten. Klanten die het plan gebruiken, zouden hun verbruik kunnen monitoren aan de hand van meldingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business