Nieuws

Deze functies voegt Microsoft in maart toe aan Teams

Microsoft Teams
Microsoft heeft aangekondigd in maart enkele belangrijke updates voor Teams uit te rollen. Zo heb je straks eindelijk geen last van het ‘gejank’ van luidsprekers tijdens meetings.

Microsoft Teams is sinds de coronacrisis een onmisbaar deel van ons (werk)leven. Voor sommigen is het zowat de enige app die ze doorheen de dag op hun computer openen. Teams staat ook niet stil – zo raakte recent nog bekend dat je eindelijk gesprekken kunt verwijderen. Ook integreerde Teams in 2022 met de apparatuur en diensten van videoconferentiedienst Cisco. Niet te missen is ook het Premium-abonnement voor Teams, waarin je extra branding- en veiligheidsopties toegestopt krijgt. Vanaf maart komen daar weer enkele handige opties bij.

Om maar met het ‘gejank’ te beginnen. Eender wie de afgelopen jaren in een Teams-meeting zat, is er mee in aanraking gekomen: het schelle geluid dat uit de speakers komt als meerdere microfoons in één ruimte zijn ingeschakeld. Microsoft zegt dat Teams voortaan in staat is die ‘feedback-loop’ te herkennen en schakelt de microfoons van gebruikers in dezelfde ruimte uit. Zij krijgen daarna ook een waarschuwing in beeld over hun microfoons.

Teams-gebruikerskaarten

Microsoft meldt verder dat het aanpassingen doorvoert in de Teams-gebruikerskaarten. Die kaarten zie je als je met je muis boven de profielfoto’s van gebruikers zweeft. Nu zie je in zulke kaarten staan binnen welke tijdzone zij werken, welke functies je teamleden hebben en of ze online zijn. Straks zie je in die kaarten ook de verjaardag, carrière-updates en openstaande agenda-uitnodigingen met dat teamlid staan. Enkel van collega’s die hun LinkedIn-account aan Teams koppelden, krijg je de eerste 2 gegevens te zien; Teams haalt de verjaardag en carrière-updates namelijk van LinkedIn.

Ten slotte voert Microsoft enkele kleine wijzigingen door in Teams. Zo kan je voortaan deelnemen aan Teams-meetings via de agenda van Apple Carplay. Ook kunnen bedrijven een beleid aanpassen zodat iedere gebruiker van een meeting akkoord moet gaan met het starten van een opname. Gaat niet iedere gebruiker akkoord, dan kan de opname simpelweg niet worden gestart. Nu wordt vaak wel mondeling akkoord gevraagd; bij sommige meetings gaat echter niet iedereen daarop in, en is dus eigenlijk niet iedereen werkelijk ‘akkoord’ gegaan.

Microsoft rolt deze functies vanaf maart uit naar Teams-gebruikers. Wanneer exact is niet geweten. Dat hangt simpelweg af van het verloop van (interne) testen en wanneer je organisatie de update in de updatepijplijn schiet. Het is dus mogelijk dat enkele functies pas na maart door Microsoft of door je organisatie beschikbaar worden gesteld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business