Nieuws

Microsoft Teams komt met Premium-abonnement

teams
© Microsoft
Microsoft heeft een Premium-abonnement aangekondigd voor Teams. Eén van de features is een overzicht van meetings via AI.

Artificiële intelligentie zal op enkele vlakken gebruikt kunnen worden in Teams Premium. Met de “intelligent recap” registreert AI hoofdstukken en belangrijke punten tijdens een meeting. Zo kan de gebruiker snel een bepaald onderwerp of vermelding van een specifiek persoon terugvinden. De intelligent recap wordt ook gebruikt om in Teams automatisch taken toe te wijzen die tijdens de vergadering zijn besproken. In het audiotranscript van de vergadering worden bij iedere uitspraak ook mogelijke sprekers voorgesteld.

Maar AI is niet het enige dat in Teams Premium zit. Verschillende veiligheidsfuncties zijn ook inbegrepen. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om een watermerk te plaatsen op gedeelde schermen en video-output, om lekken en dergelijke te voorkomen. Microsoft voorziet daarnaast de optie voor end-tot-end-versleuteling en het expliciet toestemming geven aan mensen om meetings op te nemen.

Eigen branding in vergaderlobby’s

Met Teams Premium zet Microsoft ook in op een gepersonaliseerde ervaring en gebruiksgemak voor bedrijven en hun klanten. Eén van de personalisatie-opties is om een eigen achtergrond, bijvoorbeeld met de branding van het bedrijf, in te stellen voor de vergaderlobby. Verder kan je verschillende richtlijnen voor verschillende soorten meetings instellen. Cliënten kunnen door Premium sms-herinneringen ontvangen voor meetings die ze met iemand van het bedrijf hebben ingepland.

Een preview van de eerste functies in Teams Premium komt uit in december, maar de bèta blijft tot februari 2023 lopen. Daarna wordt Premium volledig beschikbaar. In de Verenigde Staten zal het abonnement 10 dollar per gebruiker per maand kosten. Voor de Benelux is er momenteel nog niets bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business