Nieuws

Vergaderingen Google Meet en Zoom Rooms zijn nu compatibel

Google Meet
© Unsplash/Google
Als je in een Zoom Room of Google Meet-vergadering zit, hoef je niet meer van app te wisselen om elkaars meeting bij te wonen. Ze zijn nu compatibel.

Google zegt dat het de update doorvoerde om gebruikers van beide platformen een zo aangenaam mogelijke vergader-ervaring te bieden. Om je collega’s of vrienden in de andere app terug te vinden, hoef je dus niet meer van programma te wisselen. Google had in oktober al het plan opgevat om de vergader-apps naar elkaar te laten toe groeien.  

Google Meet ontmoet Zoom Rooms

In zijn aankondiging zegt Google dat alle Google Meet-hardware die op dit moment ondersteund wordt, ook zal kunnen werken met de cross-platformfunctionaliteit. Google verwacht om de integratie tegen 9 februari volledig afgerond te hebben. Zoom Rooms is als eerste aan de beurt. Daar kan iedereen vanaf 26 januari een Meet-vergadering binnenkomen. 

Een kanttekening is wel dat niet alle features tussen beide platformen gelijk zullen lopen en niet alle handelingen uitwisselbaar zijn. Wat alvast wel kan is het inloggen bij een vergadering via een code en de optie voor beheerders om een no-knock-deelname (in de vergadering komen zonder goedkeuring door de host) in beide richtingen in te stellen. 

Google en Zoom Video Communications gaan geen extra kosten aanrekenen voor de onderlinge compatibiliteit. De nieuwigheid is dus vooral een handige extra voor wie professionele contacten heeft die toevallig net het andere platform gebruiken voor hun vergaderingen. Concurrent Microsoft Teams deed vorig jaar al een gelijkaardige stap, door zijn app compatibel te maken met de vergaderhardware van Cisco.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business