Nieuws

Microsoft Teams chatgesprekken eindelijk te verwijderen

Ruisonderdrukking Teams
Chatgesprekken zijn vanaf december eindelijk te verwijderen in Microsoft Teams. De optie komt beschikbaar in de desktop- en mobiele versies van de chatapplicatie.

Microsoft Teams is mateloos populair vanwege zijn diepe integratie met Microsoft 365. Perfect is de gespreks- en videoconferentiedienst echter niet. Eenmaal geopende gesprekken kun je bijvoorbeeld niet uit je chatlijst verwijderen. Zeker als je regelmatig aan meetings deelneemt kan dit tot irritaties leiden: voor iedere meeting opent de app namelijk een losstaand gesprek.

Chats verwijderen in Microsoft Teams

Uit de roadmap van Microsoft 365 blijkt dat daar op korte termijn verandering in komt. In de lijst met aanstaande functies wordt namelijk verwezen naar een functie om chatgesprekken te verwijderen. Het zou gaan om persoonlijke-, groeps- en meeting-gesprekken.

Microsoft schrijft in zijn roadmap dat het verwijderen van chats “geen gevolgen heeft voor wat anderen zien in chatgesprekken.” Nadat je een chat verwijderd hebt uit je eigen chatlijst, zal de inhoud van de chat dus nog wel toegankelijk blijven voor andere deelnemers. Onbekend is of je met deze functie definitief groeps- en meeting-gesprekken verlaat. Bovendien is het ongeweten of het verwijderen van een een-op-een gesprek ertoe lijdt dat je de chatgeschiedenis definitief wist voor jezelf.

Chats verwijderen zal mogelijk zijn door op de drie puntjes in de chatlijst te klikken en de optie van ‘Verwijder chat’ te selecteren.

Breed beschikbaar in december

Microsoft gaat in zijn roadmap uit van een general availability (brede beschikbaarheid) in december. Het kan vanaf begin december nog enkele weken duren voordat iedereen de functie van Teams ziet. Volgens Microsoft wordt de ‘Verwijder chat’-optie uitgerold naar de desktop en mobiele versies van Teams.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business