Nieuws

EV-bouwer Rivian werkt aan e-bike 

rivian
Rivian werkt naar verluidt aan een e-bike. Dat vertelde CEO RJ Scaringe. De constructeur kennen we in de eerste plaats van zijn elektrische trucks.

Tijdens een grote meeting met alle werknemers liet CEO RJ Scaringe zich ontvallen dat er een e-bike-project in de pijplijn zit. De start-up voor elektrische trucks zou zich nu met “een kleine groep ingenieurs” aan de ontwikkeling van een elektrische fiets wagen. Dat meldt Bloomberg

Het nieuws blijft wel nog behoorlijk vaag, want het persagentschap kon niet met zekerheid onderscheiden of het om een elektrische motorfiets, dan wel een e-bike zou gaan. Bloomberg merkt wel op dat Rivian in het verleden al een aantal patenten registreerde voor fietsonderdelen. Scaringe had ook al eens aangegeven dat Rivian graag zijn eerste stappen zou zetten op de markt van ‘micromobiliteit’. Het merk zelf heeft voorlopig nog niet gereageerd op de jongste geruchten. 

Rivian herstructureert 

Rivian kondigde de voorbije week aan dat het een aantal ontslagen moet doorvoeren. Zo’n 6 procent van de huidige staf wordt de laan uit gestuurd. Volgens het bedrijf was dat noodzakelijk om de productie van zijn R1T- en R1S-EV’s weer op schema te brengen. Scaringe zou op de eerder vernoemde vergadering ook te kennen hebben gegeven dat Rivian te veel in één keer wilde doen.  

Het mag dan verrassen dat het bedrijf zich op de e-bike-markt zou richten, terwijl er nog nooit winst geboekt werd. Toch kan die zet goed uitpakken, aangezien de e-bikemarkt blijft bloeien. Elektrische fietsen zijn ook sneller en goedkoper te ontwikkelen en bouwen dan wagens en trucks. Het zou een stap kunnen zijn die Rivian als EV-bouwer winstgevend helpt maken. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business