Nieuws

Zoom krimpt met 15%, CEO levert 98% loon in

Zoom
© iStock / Sundry Photography
Nu is Zoom het zoveelste technologiebedrijf dat ontslagen doorvoert. Het bedrijf ziet zo’n 1.300 werknemers vertrekken.

Zoom-CEO en oprichter Eric Yuan maakte dinsdag in een blogbericht bekend dat het bedrijf ontslagen zou moeten doorvoeren. Werknemers in de Verenigde Staten kregen dertig minuten na het live gaan van die blogpost al een mailtje over hun ontslag. Werknemers buiten de Verenigde Staten worden gecontacteerd zoals de lokale wetten het voorschrijven.

De laatste tijd zien we het vaker terugkomen: techbedrijven die een groot deel van hun personeel ontslaan via e-mail. Voor Zoom gaat het om zo’n 1300 werknemers, waardoor het bedrijf toch 15 percent kleiner wordt.

Hoogdagen tijdens corona

Zo goed als elke ontslagronde waarover we de afgelopen maanden nieuws ontvingen, heeft te maken met de coronapandemie. Zoom was in die periode ongekend populair: hele landen gingen in lockdown en om te vergaderen of gewoon samen te zitten gebruikten veel mensen de videobeldienst. In de twee coronajaren verdrievoudigde het Zoom-personeel zich.

Nu de coronapandemie gaan liggen is, wordt er veel minder gebruik gemaakt van online videobeldiensten zoals Zoom. Het bedrijf ziet de inkomsten daardoor dan ook teruglopen. In zijn blogpost schrijft de CEO nog dat de groei van tijdens de coronajaren beter gemonitord had moeten worden om op een duurzame manier te groeien.

Top levert ook in

Ook de bedrijfstop van Zoom levert in: de CEO vermindert zijn eigen salaris met 98% en doet afstand van alle bonussen. Ook leidinggevenden binnen het bedrijf leveren een vijfde van hun loon en alle bonussen in. Op die manier wil het Zoom-leiderschap laten zien dat het de verantwoordelijkheid voor de ontslagen op zich neemt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business