Nieuws

Stromer brengt ST2 Pinion op de markt

st2 pinion
MyStromer AG heeft de Stromer ST2 Pinion aangekondigd. Het wordt de eerste speedpedelec van het merk met een 6-traps Pinion-versnelling.

De nieuwste telg in het Stromer-assortiment krijgt nu dus een 6-traps Pinion-versnelling, waardoor de speedpedelec volgens het merk een verzetverhouding van 295 procent kan leveren. Omdat de motor tijdens het schakelen niet extra belast wordt, zou de reactie razendsnel moeten zijn en is er minder slijtage, aldus Stromer. “Samen met de geruisloze Gates Carbon-riemaandrijving is de Stromer ST2 Pinion uiterst onderhoudsvriendelijk”, zegt het Zwitserse premiummerk. 

De achterwielmotor is maar liefst 750 watt sterk en zou de rijder geruisloos en pijlsnel naar de 45 km/u brengen. De batterij van de ST2 Pinion is 655 Wh sterk, waardoor die een theoretische autonomie van 120 km levert. Stromer voorziet ook een upgrade naar een versie met 180 km rijbereik. Zoals we van Stromer gewoon zijn, kan ook de ST2 Pinion uitgerust worden met een geveerde voorvork, voor extra comfort.  

Stromer ST2 Pinion als opvolger ST2 Belt 

De Zwitserse e-bikespecialist laat weten dat de ST2 Pinion helemaal opnieuw ontwikkeld werd als opvolger van de ST2 Belt. “In vergelijking met de ST2 Belt heeft de ST2 Pinion naast de Pinion-versnelling nog meer belangrijke upgrades gekregen. De 90 mm Satori Python stuurpen is niet alleen SP-Connect+ ready, maar is ook nog eens aanpasbaar, wat een individualiseerbare zit- en rijpositie mogelijk maakt”, geeft het merk nog mee.

Prijs en beschikbaarheid 

De basisversie van de ST2 Pinion heeft een prijskaartje van 6.890 euro. 

De Stromer ST2 Pinion Launch Edition, in Electric Green met sportframe, is vanaf april 2023 verkrijgbaar. De Standard Editions van de ST2 Pinion, in Moon Grey en Dark Grey, zullen vanaf juni 2023 verkrijgbaar zijn, zowel met sport- als met comfortframe. 

e-bikeelektrische fietsontspanningsliderspeedpedelecStromer

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen