Nieuws

Lancering van 15-inch MacBook Air is nabij

MacBook Air 2022
Het lijkt bijna zover: de lancering van een grotere Apple MacBook Air. Verwacht wordt dat Apple in april de 15,5 inch MacBook Air aankondigt.

Geruchten rondom de 15,5-inch MacBook Air doen al enkele jaren de ronde. Verleden jaar kregen analisten van DSCC zicht op informatie dat Apple werkelijk aan een ‘15-inch MacBook Air’ werkt. Bloomberg ondersteunde dat gerucht niet veel later met een bevestiging dat Apple inderdaad bezig is met de ontwikkeling van een grotere Air. Zowel DSCC als Bloomberg voorspelden dat de laptop mogelijk begin 2023 gelanceerd zal worden. Een gerucht dat DSCC-analist Ross Young ditmaal nieuw leven in blaast.

Young schreef in een tweet aan zijn Super Follows (betalend abonnement op exclusieve tweets) dat de lancering van de 15-inch MacBook Air op schema ligt. Volgens de analist heeft Apple de productie van de 15,5-inch schermen van de MacBook Air deze maand gestart. “We verwachten een lancering begin april”, vult Young aan. Details over het scherm dat Apple gebruikt in de nieuwe Air werden helaas niet gedeeld door de schermanalist. Ross Young laat ook andere details van de nieuwe laptop buiten beschouwing.

Opgeblazen 13-inch MacBook Air

9to5Mac gaat er alvast van uit dat de 15-inch Air simpelweg een opgeblazen versie is van de 13-inch variant. Als we uit mogen gaan van de 2022 13-inch MacBook Air, houdt dit alvast in dat het scherm een vrijwel randloos design krijgt, met een notch bovenaan. Net als de meest recente MacBook Pro, is het ontwerp van de Air daarnaast ook een pak vierkanter geworden; de 2022 Air doet voor het eerst weg met de zogenoemde wedge-vormgeving die kenmerkend was voor Air-laptops.

Verwacht intern verder een Apple Silicon M2-chipset met tot 1 TB opslag- en 24 GB-werkgeheugen. Ongeweten is of de grotere MacBook Air de beschikking krijgt over extra poorten. Momenteel biedt de 13,6-inch Air twee usb-c Thunderbolt 4.0-poorten en een 3,5 mm audiopoort. Voor het laden van de MacBook bracht Apple de MagSafe-lader (en zodoende de MagSafe-poort) terug.

Kuo: ‘reguliere MacBook keert terug’

Vertrouwd Apple-analist Ming-Chi Kuo sloot zich vorig jaar aan bij de geruchten van Ross Young. Kuo meent wel dat de laptop geen onderdeel zal uitmaken van de Air-reeks, en als reguliere MacBook op de markt komt. Geruchten over de wederkeer van de non-Air en non-Pro-serie doen al wat langer de ronde. Volgens Bloomberg werkt Apple namelijk aan een 12-inch MacBook die eind dit jaar of begin 2024 verschijnt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business