MacBook Air M2 2022

De nieuwe MacBook Air met M2 SoC lijkt op de MacBook Pro maar heeft enkele beperkingen. Wat krijg je voor dat geld?

Advertentie

Het is van 2019 (Mac Pro) geleden dat Apple nog hardware-aankondigingen deed tijdens WWDC. Het jaarlijkse ontwikkelaarsevent focust zich namelijk vooral op softwareontwikkelingen. De meeste jaren gaan macOS en iOS met de aandacht lopen. Gisteren kondigde Tim Cook & co. echter ook twee nieuwe Macbooks aan: een variant van de bestaande Pro en een nieuwe MacBook Air met de performante M2 SoC.

MagSafe keert ook terug naar de Air.

Wat heeft de nieuwe MacBook Air M2 te bieden?

Een van de meestgehoorde nadelen aan de MacBook Air met M1 SoC is de limiet die het toestel heeft om externe monitoren te koppelen. Zo kan de M1-versie maar één monitor tegelijk aan. Jammer genoeg heeft Apple hier geen gehoor aan gegeven en geldt die beperking ook nog voor de M2-versie. De Air is dan in staat om één extern display aan te sluiten met een maximumresolutie van 6K aan 60Hz.

Thunderbolt 3

Een andere feature waarbij de nieuwe MacBook Air onderdoet aan de MacBook Pro is de Thunderboltversie. De Pro heeft namelijk Thunderbolt 4-poorten waar de nieuwe MacBook Air M2 het “slechts” met Thunderbolt 3 moet doen. Dat betekent dat je via de Thunderbolt-poorten wel kan opladen, gebruikmaken van DisplayPort en snelheden kan behalen tot 40Gbps.

Verkrijgbaar in vier verschillende kleuren.

Flinterdunne MacBook

Apple pakte vroeger uit met flinterdunne modellen. De allereerste MacBook Air heeft zijn naam niet gestolen. Deze nieuwe versie heeft meer weg van het design dat de nieuwe Pro ook heeft. Deze nieuwe Air is 11.3mm dik en is daarmee dunner dan de eerste iPhone.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe MacBook Air komt standaard met de M2 SoC. Er zijn verder twee configuraties waaruit je kan kiezen: de goedkoopste heeft een prijskaartje van 1.519 euro en de duurste versie zal je 1.869 euro kosten. Er is nog geen officiële datum van verkoop bekend, maar Apple geeft aan dat hij “vanaf volgende maand” beschikbaar zal zijn, juli dus.

1519 euro1869 euro
8-core CPU8-core CPU
8-core GPU10-core GPU
256GB opslag512GB opslag