Nieuws

Apple zou in juni mixed reality-headset willen tonen

Mixed reality Apple
Back view of anonymous male in VR glasses experiencing virtual world on dark background in studio with neon illumination
Apples mixed reality-headset is al een tijdje onderweg. Waarschijnlijk verschijnt hij uiteindelijk dit jaar.

De mixed reality-headset van Apple zou in 2023 eindelijk op de markt moeten komen. Het apparaat zou, dat zegt een nieuw rapport van Mark Gurman tenminste, in juni moeten uitkomen. Niet toevallig vindt dan ook WWDC 2023 plaats, de jaarlijkse conferentie van Apple voor ontwikkelaars.

Eerst zien en dan geloven: de Mixed Reality-headset is al sinds 2015 in ontwikkeling en werd al meerdere keren uitgesteld. Vorige berichten plaatsten de release van het toestel in juni 2022. Vertragingen maakten daar januari 2023 van – tot het uiteindelijk zover was. Daarna werd het apparaat verschoven naar ‘de lente’. Een lenterelease blijkt nu toch niet te lukken, aangezien de lancering pas in juni zal plaatsvinden.

Apple zou die extra tijd willen gebruiken om het toestel en besturingssysteem verder op punt te stellen. Het is dan ook de eerste keer dat Apple naar de virtuele of zelfs maar gemixte realiteit trekt – het logisch dat het bedrijf dat meteen op de juiste manier wil doen. De ‘juiste’ manier zal echter heel wat geld gaan kosten en een prijskaartje krijgen van meer dan $2000 – hoe zich dat laat vertalen naar euro’s is nog niet duidelijk.

Nooit officieel gemaakt

Opmerkelijk: Apple communiceerde nooit officieel over het bestaan van een mixed reality– of zelfs andere headset. Ergens is dat handig: écht gebonden door een deadline zijn ze daardoor bij Apple niet. Iedereen weet intussen wel dat er een product zit aan te komen, maar niemand weet wanneer. Dat geeft Apple de mogelijkheid om het toestel te proberen perfectioneren alvorens het op de markt te brengen.

Als Apple zijn headsets toont op WWDC 2023 zullen ze niet meteen in de rekken liggen. Wellicht moeten we daarvoor wachten tot tenminste eind 2023.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business