Nieuws

Samsung ontwikkelt mini-projector voor smartwatches

smartwatch projector
Smart watch and smart gadget technology. Hand using futuristic smart watch monitoring health data
Smartwatch-displays komen er verschillende vormen, maten en kwaliteiten. Samsung plant wel iets heel speciaals voor zijn volgende horloges.

Samsung tilt zijn volgende smartwatch misschien wel een niveautje hoger als het over schermtechnologie gaat. Sterker nog: het bedrijf wilt het scherm deels vermijden en de informatie op je pols projecteren. Een patent indiceert dat de technologie in ieder geval op komst is.

Normaal gezien toont een smartwatch alle relevantie informatie via het ingebouwde display. Dat is vaak nogal klein, opdat het apparaat comfortabel rond je pols zou passen. Nieuwe technologie van Samsung zou ervoor zorgen dat de informatie heel wat groter weergegeven kan worden. Het bedrijf werkt namelijk aan een mini-projector om in zijn slimme horloges te integreren.

Die projector zou zich aan de zijkant van je smartwatch bevinden. Informatie zou dan gewoon op de achterkant van je hand geprojecteerd kunnen worden. Welke informatie Samsung hier het liefst zou zien is momenteel nog wel onduidelijk: het zou kunnen gaan om dezelfde informatie als op het reguliere smartwatch-scherm te zien is. Even goed zou de projector een uitbreiding kunnen bieden op het kleinere touchscherm.

De projecter zou het in ieder geval heel wat makkelijker maken om je meldingen te beheren via de smartwatch. Ook zou het mogelijk zijn om stilstaand en bewegend beeldmateriaal te tonen op je hand – je zou dus ook de inhoud van je berichten meteen kunnen nakijken.

Projector in een smartwatch

Samsung wil de projector realiseren met een array aan led-lichtjes. Die zouden op twee verschillende rijen in het horloge ingewerkt worden. Of je dan je hand recht uitgestoken hebt of in een hoek houdt zou daardoor niet mogen uitmaken: het geprojecteerde beeld zou altijd scherp moeten zijn.

Zo zou de projector eruit moeten zien.

Wanneer we de mini-projectoren in Samsung Smartwatches zien is nog niet gekend. Momenteel gaat het nog slechts om een patent, dat technologie beschrijft waar zeker en vast nog wat werk aan is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business