Nieuws

Android 13 arriveert op Nothing Phone (1)

Nothing Phone (1) Android 13 update
Gebruikers van de Nothing Phone (1) mogen zich klaarstomen voor de Android 13: de update rolt sinds donderdagavond uit.

Britse techstartup Nothing stelde in december zijn eerste openbare bèta van Android 13 beschikbaar. Wanneer de stabiele update zou uitrollen bleef toentertijd nog onbekend. Met iets meer dan twee maanden op de klok na de uitrol van de eerste openbare bèta is het zover – de stabiele update van Android 13 voor de Nothing Phone (1) is beschikbaar.

Android 13 op Nothing Phone (1)

Nothing rolt de update uit met versienummer Nothing OS 1.5.2. Bètagebruikers van Android 13 op de Phone (1) ontvangen een relatief klein updatepakket, dat slechts 157 MB weegt. Er verandert voor hen bovendien weinig: zij mochten de voorbije maanden al kennismaken met de wijzigingen die Nothing voor Android 13 in petto had. Wel ontvangen ze nog enkele bugfixes en de beveiligingspatches van januari 2023. Gebruikers die nog op Android 12 zitten ontvangen weldra dezelfde Nothing OS 1.5.2-update, inclusief de beveiligingspatches van januari 2023.

Sneller en efficiënter

Android 13 op de Phone (1) is uiteraard voorzien van alle gemakken die het besturingssysteem biedt. Je kan straks gebruikmaken van onder meer aanvullende Material You-thema-instellingen, extra privacyopties en de mogelijkheid om per app een taal in te stellen. Nothing voegde ook zijn eigen smaakje toe aan het besturingssysteem en introduceert zoal een nieuwe weerapplicatie en extra opties om het Glyph-systeem naar wens aan te passen. Ook kan je de snelkoppelingen op het vergrendelingsscherm voortaan aanpassen.

Goed om te weten is dat de snelheid van Nothing OS ook een flinke boost kreeg. Apps starten tot 71 procent sneller op en de vingerafdrukscanner is 12 procent accurater geworden. Hierdoor moet de scanner dus minder vaak dienst weigeren. De verbeterde snelheid leidt volgens Nothing-CEO Carl Pei niet tot een versobering van de batterijduur. Het tegendeel zou juist waar zijn; de batterijduur verbeterde flink met de komst van Android 13. Dat schrijft Pei op Twitter.

Nothing OS 2 ligt in het verschiet

Nothing OS 1.5.2 is het eerste uitstapje van het Britse bedrijf naar Android 13. Zie deze versie gerust als basis voor een aanstaande renovatie van het OS. Pei liet eerder tegen Android Authority weten te werken aan Nothing OS 2: een geheel nieuwe versie van zijn softwarelaag. Wanneer het bedrijf die softwareversie uitbrengt is niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business