Nieuws

Eerste specificaties Nothing Phone (2) lekken uit

Nothing Phone (2)
Later dit jaar lanceert Nothing de Phone (2). Geweten is dat het toestel een premium uitstraling zou krijgen. Nu zijn ook de eerste specificaties van het toestel bekend.

Nothing-CEO liet recent weten de lancering van een volgend toestel niet te willen overhaasten. Wel moet de Phone (2) nog dit jaar gelanceerd worden; over een specifieke tijdlijn daarvoor deed Pei nog geen uitspraken. Verder maakte de topman bekend dat Nothing zich met de Phone (2) focust op de software en dat het toestel in een hogere, meer ‘premium’, prijsklasse wordt geplaatst. Een betrouwbare bron van MySmartPrice bevestigt via gelekte specificaties dat laatstgenoemde gegeven.

Specificaties Nothing Phone (2)

Volgens de website, die de bron niet bij naam noemt, krijgt het toestel modelnummer A065 mee. Dit ligt alvast in lijn met de Phone (1), die geregistreerd staat als A063. Verder schrijven ze dat de Phone (2) een Qualcomm Snapdragon 8-serie chipset krijgt. Nothing maakt daarmee een uitstapje naar het high-end segment. Een opvallende keuze gezien de Phone (1) nog overduidelijk een middenklasser was met een Snapdragon 700-serie chipset, de Snapdragon 778G. Welke chipset uit de nieuwe Snapdragon-reeks Nothing exact gebruikt, is niet bekendgemaakt.

Onder de motorkap zou verder 12 GB werkgeheugen en 256 GB opslaggeheugen te vinden zijn. Nog onbekend is of dit de basisconfiguratie betreft, of dat dit de maximale hoeveelheid opslag is die men kan krijgen. Op de Phone (1) is dit alvast het maximum, met daarnaast keuze uit 8 of 12 GB werk- en 128 of 256 GB opslaggeheugen respectievelijk. Tot slot bevat de Phone (2) volgens de geruchten een 5.000 mAh batterij, 500 mAh groter dan op de eerste Nothing-smartphone.

Over het scherm van de smartphone is nog niet veel bekend. Die krijgt mogelijk een beeldverversing van 120 Hz en net als op de Phone (1), opteert Nothing ook ditmaal voor AMOLED-panelen. Je hoeft, dat blijkt uit de gelekte informatie, alvast geen variabele beeldverversing per Hz te verwachten. Wel kan het scherm zijn beeldverversing dynamisch aanpassen op basis van de getoonde content. Dit zal vermoedelijk in vaste stappen (60, 90, 120 Hz) verlopen.

Lancering in derde kwartaal

Carl Pei stelde tijdens zijn recente interview dat het toestel in 2023 gelanceerd zou worden. Volgens MySmartPrice mogen we een introductie in het derde kwartaal verwachten. Details over de prijs, de mogelijke beschikbare kleuren en het exacte design, zijn nog niet bekend.

Met de Phone (2) hoopt de Britse startup zijn verkoopcijfers flink op te drijven. Voor het eerst zal de startup zijn telefoon ook in de Verenigde Staten lanceren. Voor ons Europeanen levert dat uiteraard weinig extra’s op – de smartphones zijn hier sowieso verkrijgbaar – maar het geeft de fabrikant wel extra zekerheid richting de toekomst. Een toekomst die met dalende verkopen steeds iets minder zeker is, en mogelijk de feeststemming van het halen van 1 miljoen verkochte Nothing-producten overschaduwt.

mobielNothingNothing Phone (2)

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN