Nieuws

Nothing onthult eerste details van de Phone (2)

Nothing Phone (2)
Nothing heeft bij monde van CEO Carl Pei aangekondigd te werken aan de Phone (2). De telefoon moet later dit jaar verschijnen en bevat meer ‘premium’ kenmerken.

Pei bevestigt in een interview met Inverse het bestaan van de Nothing Phone (2). Hij herinnert fans van de Britse startup wel direct aan een recente tweet. Daarin schreef de topman dat Nothing de 2 “niet snel gaat lanceren”. In het interview met de website licht Pei toe dat dit zeker niet bekent dat de Phone (2) nooit gaat verschijnen, maar dat Nothing de tijd wil nemen voor de ontwikkeling. Hij is naar eigen zeggen de constante smartphonelanceringen “beu”, met name omdat fabrikanten binnen die razendsnelle cyclus geen tijd hebben om oude toestellen te onderhouden.

Nothing Phone (2) op komst

Nothing pakt dit dus anders aan. De CEO wil een gezonde cadans aanhouden, met voldoende ruimte om bestaande toestellen te onderhouden en te verbeteren. Dat wijzigt dus ook niet met de ‘tweede’ smartphone van het merk, die dit jaar moet verschijnen. In tegendeel zelfs, stelt de topman. Voor de tweede telefoon worden alle tools uit de kast getrokken om de software naar een volgend niveau op te trekken. Daarnaast moet de (2) “meer premium” zijn dan de Phone (1) die het merk het afgelopen jaar uitbracht.

Welke soft- en hardwareverbeteringen we daarbij mogen verwachten, laat Pei in het midden. Bij de Phone (1) lag de focus overduidelijk op het midrangesegment, met een prijskaartje van 499 euro. Of het tweede toestel van de Britse fabrikant dat prijskaartje overtreft, is niet bekend. Wat alvast zeker lijkt, is dat Nothing niet ontkomt aan het doorvoeren van een inflatie-taks. Samsung lijkt de prijs van zijn Galaxy S23-serie met minimaal 100 euro te verhogen ten opzichte van de S22-serie.

Bovendien maakt Nothing een pak meer kosten dan voor de ontwikkeling van de Phone (1) het geval was. Neem bijvoorbeeld de IT-afdeling van de hardwarefabrikant. Die groeide op één jaar tijd uit tot zo’n 100 ontwikkelaars, van 5 ontwikkelaars toen de fabrikant net zijn deuren opende. Dit moet ook leiden tot een betere en vooral soepelere software-ervaring op de Phone (2).

Lancering in de VS

Met de Phone (2) wil Nothing ook doen wat het met de (1) niet kon, namelijk lanceren in de VS. Het bedrijf had volgens Pei te weinig middelen – zowel in mankracht als in geld – om de telefoon daar op de markt te brengen. Inmiddels zijn die omstandigheden 180 graden gedraaid; volgens Pei verkocht de Britse startup inmiddels ongeveer 1 miljoen producten en boekte het in 2022 een omzet van 200 miljoen dollar. Onder die omstandigheden moet een Amerikaanse lancering lukken, geeft Pei aan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business