Nieuws

Belgische prijzen Samsung Galaxy S23 liggen op straat

Samsung Galaxy S23 Ultra
© Unsplash
Geruchtenmaker Roland Quandt heeft dinsdag de prijzen van de Samsung Galaxy S23 in handen gekregen. De prijzen stijgen met maximaal 150 euro ten opzichte van de S22-serie.

Quandt deelde de prijzen voor de Benelux als reactie op een voorgaande tweet over prijzen bij een Spaanse retailer. Volgens de geruchtenmaker kost de Samsung Galaxy S23 in België straks 949 euro, exact 100 euro duurder dan het basismodel in de Galaxy S22-serie. Voor de Galaxy S23+ wist Quandt nog geen exacte prijzen te melden; naar verluidt zou dat toestel 1.199 euro mogen kosten. Dat is 150 euro meer dan de huidige adviesprijs van de S22 Plus (1.049 euro). Gebruikers die azen op een S23 Ultra mogen eveneens een stijging van 150 euro incalculeren, naar 1.399 euro.

Samsungs prijsstijging kan gelinkt worden aan meerdere oorzaken. In het beginsel heb je natuurlijk de gestegen grondstofprijzen. Die kostenstijgingen zie je vervolgens terug in de salarissen die, zeker bij regionale kantoren van Samsung, fors stijgen om de impact van de inflatie te drukken. Ook ligt de waarde van de euro ten opzichte van de dollar fors lager ten opzichte van eerdere jaren.

Maximaal 1 TB opslag

Quandt ontkracht bij het delen van de prijzen gelijk een eerder gerucht over het opslaggeheugen in de S23-serie. Eerder deelden we nog dat de Samsung vaarwel zou zeggen tegen 128 GB opslag in het basismodel van de Galaxy S23. Dat blijkt nu pertinent onjuist – ondanks de forse hogere prijzen, blijft het Zuid-Koreaanse bedrijf vasthouden aan zijn basismodellen met 128 GB opslag. Althans, als je een S23 of S23 Plus koopt. De Galaxy S23 Ultra bevat wel eindelijk minimaal 256 GB opslaggeheugen.

Verder zouden we in Europa de optie krijgen voor een upgrade naar 256 GB opslag (S23/S23+), en is er bij de S23+ en Ultra eveneens een 512 GB-variant beschikbaar. Voor gebruikers die minimaal 1 TB opslag op hun smartphone vereisten is enkel de Galaxy S23 Ultra een geschikte keuze. Dat toestel is straks voor een nog ongekende prijs beschikbaar met 1 TB opslag. Overigens krijg je daar ook 12 GB werkgeheugen bij, net als bij de S23 Ultra met 512 GB opslag. Voor alle andere opslagconfiguraties, voorziet Samsung in 8 GB werkgeheugen.

Lancering op 1 februari

Over de toestellen is verder geweten dat ze Qualcomms nieuwste Snapdragon 8 Gen 2-processor bevatten. Voor de Galaxy S23 Ultra reserveerde Samsung daarnaast alvast de 200 MP ISOCELL HP2 sensoren die veel betere cameraprestaties onder slechte lichtomstandigheden moeten bieden. Veel andere details zijn over de S23-serie nog onbekend, of lekte slechts deels uit.

Gelukkig hoeven we niet lang meer te wachten tot alle specificatielijsten: Samsung Unpacked voor de Galaxy S23-serie vindt namelijk op 1 februari plaats.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business