Nieuws

Android-telefoons instellen is straks veel makkelijker

Android-telefoons instellen Fast Pair
Google komt met Fast Pair voor smartphones. Daarmee kun je straks in enkele klikken een Android-smartphone instellen. Samsungs Galaxy S23 is de eerste gegadigde.

Fast Pair wordt al een tijdje gebruikt om ondersteunde draadloze oortjes, hoofdtelefoons en recent zelfs smartwatches sneller te koppelen en in te stellen. Met slechts één klik koppel je Fast Pair-apparaten aan je smartphone. Nieuwe telefoons inlijven via Fast Pair is echter nog niet mogelijk. 9to5Google zegt dat die belemmering vanaf de Samsung Galaxy S23 wordt weggenomen. Dat zou naar verluidt de eerste toestelreeks zijn die via Fast Pair kan worden ingesteld. Nieuwe Android-telefoons instellen moet zodoende een pak vlotter verlopen.

Sneller Android-telefoons instellen

Nu moet je vaak door een flinke reeks hoepels springen voor je je Android-telefoon kan gebruiken. Hoewel dat eigenlijk geldt voor eender welk besturingssysteem, wil Google de setuptijd voor nieuwe telefoons flink inkorten. Dit werkt eigenlijk vergelijkbaar met Fast Pair voor draadloze oortjes – zodra het apparaat is ingeschakeld, verschijnt op nabije apparaten een melding om het instelproces te starten.

Die melding brengt gebruikers naar de Fast Pair-app om de dataoverdracht te regelen, waarna de setup bijna volledig is afgerond. Bijna, want je kan je niet alles via de app regelen. Je wordt voor het instellen van de biometrische inlogmethode nog naar je nieuwe toestel verwezen. Dat geldt ook voor andere, apparaatspecifieke instellingen.

Ter beveiliging van het proces, moet met de nieuwe smartphone eerst een QR-code worden gescand om de setup te starten. Niet iedereen kan dus zomaar nieuwe toestellen instellen. Bij Googles Fast Pair op hoofdtelefoons en smartwatches is die beveiliging niet aanwezig, waardoor iedereen verbinding kan maken met de producten. Hoe Fast Pair op telefoons in de praktijk werkt, moet nog blijken. Het blijft vooralsnog een onaangekondigde techniek. Lang laat die aankondiging wel niet meer wachten, mits de informatie in de code van Fast Pair juist is.

Samsung Galaxy S23 is voorloper

Die stelt, zoals eerder gezegd, dat Fair Pair voor smartphones als eerst op de Samsung Galaxy S23-serie verschijnt. Samsung lanceert die toestelreeks op 1 februari, waardoor de mogelijke introductie nooit ver weg kan zijn. Het is goed mogelijk dat Google deze techniek zelfs op het podium van Unpacked aankondigt. Neem de informatie wel met een korrel zout. Google heeft het bestaan van ‘Fast Pair’ voor de telefoon niet bevestigd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business