Nieuws

‘Zo sluit je Google Chrome-tabbladen binnenkort nog sneller af’

Google Chrome
Google Chrome laat je binnenkort snel tabbladen sluiten door tweemaal met je muis te laten klikken. Chrome-concurrent Edge biedt die functie al.

Tabbladen sluiten in Chrome vereist straks niet meer dat je het kruisje aanklikt. Twee muisklikken op het tabblad is dan voldoende. Google beschrijft de werking van de functie in de Chromium Gerrit: de ontwikkelomgeving van de Chromium-browser. Dat de functie aanwezig is in dit portaal wijst op een toekomstige lancering; verwacht overigens niet direct een lancering in de komende weken. Eerst zal Google de functie testen in de Chromium-browser, Chrome Canary en mogelijk zelfs nog de Chrome Bèta, voordat het brede publiek ervan mag genieten.

Als Google de functie eenmaal onthult, is het niet de eerste die tabbladen met twee klikken af laat sluiten. Microsoft voegde de functie acht maanden geleden toe aan zijn Edge-browser. Hoewel die browser eveneens op het Chromium-platform is gebaseerd, ontwikkelde Microsoft op eigen houtje de optie om de tabbladen met twee klikken te sluiten. Het kostte Microsoft wel bijna twee jaar om de functie toe te voegen. Dat meldt Android Police.

Kun je niet meer wachten?

Gebruikers die niet willen overstappen naar Edge maar wel sneller tabbladen willen sluiten, kunnen hiervoor alvast de Double Click Closes Tab-extensie installeren. Die extensie is functioneel gelijk aan de functie die Google nu implementeert; met twee klikken op het tabblad sluit je dus de pagina. Als je de pagina per ongeluk sloot heeft de extensie wel een extra troef: je kan een gesloten webpagina namelijk terug ophalen met Shift + Klik.

Daarnaast kun je tabbladen ook snel afsluiten met de toetsencombinatie Ctrl + W. Je hoeft dus zelfs nu al niet met je muis of trackpad te mikken op de kleine X. Zeker met een trackpad is het soms een uitdaging om de muis precies juist uit te lijnen voor het kruisje.

Wanneer Google de functie toevoegt aan de stabiele versie van Chrome is nog ongeweten. Meestal duurt het op zijn minst enkele maanden voor een functie de bètafase verlaat. Eenmaal als de optie in de browser opduikt, moet je hem waarschijnlijk nog handmatig inschakelen. Ook Microsoft heeft de functie standaard uitgeschakeld in zijn Edge-browser.

Geniet alvast van Chrome 110

Tot Google de functie uitbrengt, kun je alvast genieten van Chrome 110. De nieuwe browserversie biedt versneld toegang tot de taalinstellingen, extra opties voor safe browsing en ingebakken RTX Super Resolution voor gebruikers met RTX 3000 en 4000 grafische kaarten. Hiermee kun je bijvoorbeeld Full HD-video laten opschalen naar 4K, zodat het beeld minder armzalig oogt op hoge resolutie beeldschermen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zie jij heil in de toekomst van VR?

  • Nee (55%, 127 Votes)
  • Ja (21%, 49 Votes)
  • Ja, ik heb ook een VR-bril (10%, 22 Votes)
  • Ja, ik wil een VR-bril kopen (8%, 18 Votes)
  • Nee, ik heb wel een VR-bril (6%, 13 Votes)

Aantal stemmen: 229

Laden ... Laden ...
Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Bekijk beschikbaarheid

Business