Nieuws

Google Chrome trekt de batterij van je MacBook minder snel leeg 

M3
© Apple
Google heeft zijn browser Chrome een update gegeven die specifiek het probleem met de batterijduur bij MacBooks moet verhelpen.

De nieuwste versie van Google Chrome voor macOS is naar verluidt efficiënter en daardoor minder belastend voor de batterij van MacBooks. Chrome-ontwikkelaar François Doray heeft ook al bevestigd dat de update ook naar Windows-, Linux- en Android-apparaten komt. 

Volgens Google zou het na de update mogelijk zijn om 17 uur lang te surfen en 18 uur lang video te streamen op YouTube. Wel wordt er geen vergelijking gemaakt met de situatie vóór de update. In reviews van andere grote techsites, zoals The Verge, kwam wel naar voor dat de MacBook Pro 13 (met M2-chip) het na 16 uur en 30 minuten voor bekeken hield bij alledaagse toepassingen. Ook oudere Apple-laptops (waarvan de batterij al wat versleten is) zullen natuurlijk van de update profiteren. 

Iframes in Chrome nauwkeuriger 

Google kon naar eigen zeggen de efficiëntieslag maken door de afvalverszameling en geheugencompressie van iframes nauwkeuriger af te stellen. Het langetermijngeheugen wordt niet beïnvloed en het energieverbruik neemt erdoor af. Daarnaast hebben de ingenieurs ervoor gezorgd dat de CPU minder vaak aangesproken wordt. Dat hebben ze gedaan door JavaScript-timers aan te passen. Verouderde timers haalden ze volledig weg. En tot slot zal Chrome bepaalde (niet-essentiële) lay-outs, stijlen en GPU-taken op websites negeren. Gebruikers zouden daar bij het surfen weinig van merken. De update mikt dus puur op een langere batterijduur. 

Chrome kreeg al Energy Saver 

Google voert de optimalisatie door nadat de techreus eerder deze maand nog een Energy Saver-modus inbouwde bij Chrome. Ook die spaart de batterij van laptops, door processen op de achtergrond (voornamelijk visuele effecten) te beperken. Daardoor zouden gebruikers wel 30 minuten langer kunnen blijven surfen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business