Nieuws

Apple werkt aan nieuwe iMac met M3-processor

iMac
Wie in de markt is voor een nieuwe iMac maar liever geen oud model in huis haalt wacht best nog even. Apple test momenteel het nieuwste model.

Binnenkort zouden er opnieuw iMacs uitkomen. De laatste iMac dateert al van 2021 en komt met een Apple M1-chip geïnstalleerd. De betere M2 is inmiddels al te krijgen in Macbooks en de Mac Mini, maar tot nu toe nog niet in Apple’s all-in-one beeldschermen.

Volgens Mark Gurman van Bloomberg is Apple druk in de weer met het testen van een nieuwe iMac. Die zou met 24 inch dezelfde schermgrootte hebben als de huidige, kleurrijke modellen. Die kleuren zouden we bij de nieuwe toestellen opnieuw zien terugkomen.

De nieuwe iMac zou op enkele andere vlakken ook verbeterd worden. Volgens Gurman herschikt Apple de interne onderdelen van de iMac en krijgen sommige onderdelen een nieuw design. Ook aan de buitenkant wordt gesleuteld, al zijn het niet echt zichtbare veranderingen die Apple doorvoert: het mechanisme waarmee de stand aan het scherm bevestigd wordt is opnieuw uitgetekend.

Ook andere Apple-toestellen krijgen een upgrade: de Amerikaanse computerfabrikant zou met een nieuwe MacBook Air en Pro én een nieuwe Mac Pro op de proppen komen. Die zouden de nieuwste Apple-chips krijgen. De Mac Pro komt volgens Gurman sowieso met de M2 Ultra. Die chip biedt maar liefst 24 CPU cores, 76 GPU cores en tot 192 GB aan RAM-geheugen.

Van M2 naar M3

Voor de andere toestellen zou de chipkeuze anders kunnen liggen. Apple zou het productieschema van de nieuwe iMac gelijkgesteld hebben met dat van hun nieuwe M3-chips. Dat zou kunnen betekenen dat de nieuwe iMac het eerst M3-toestel wordt. Het toestel bevindt zich momenteel in de ‘engineering validation testing’-fase, wat suggereert dat het eind dit jaar op de markt zal verschijnen.

Wat dat betekent voor de overige Macbooks is niet helemaal duidelijk: de kans is groot dat ook die toestellen een nieuwe M3-chip krijgen. Komen er dit jaar toestellen met een M3-chip uit, dan is Apple goed op weg om de eigen processor een jaarlijkse update te geven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business