Nieuws

Microsoft test vernieuwde volumemixer in Windows 11 

Windows 11
© Microsoft
Microsoft gaat zijn volumemixer in Windows eindelijk moderniseren. Dat blijkt althans uit de nieuwe Windows 11 Insider Preview die eraan komt.

De voorbije week kondigde Microsoft zijn nieuwste Windows 11 Insider Preview aan. Die bevat een vernieuwd Quick Settings-paneel, zo merkte Bleeping Computer op. In de nieuwe interface kan je niet alleen tussen audioapparaten wisselen. Je kan er ook rechtstreeks spatial audio activeren en het volume op appniveau regelen. Vooral dat laatste is een grote nieuwigheid tegenover het oude systeem. Bovendien heeft Microsoft een snelkoppeling toegevoegd. De nieuwe volumemixer kan je tevoorschijn toveren met de toetsencombinatie ‘Windows + Ctrl + V’. 

Volumemixer als bron van ergernis

Als de feature uiteindelijk definitief naar Windows 11 komt, zou het een bijzonder welkome upgrade zijn. Het wisselen tussen audioapparaten is al jaren een bron van ergernis bij Windows-gebruikers. In 2021 kreeg Windows 10 een upgrade, met een apart menu voor Bluetooth-apparaten. Maar los daarvan blijft de volumemixer soms rare bokkesprongen maken. Ook het aanpassen van het volume per app, zou een grote stap vooruit zijn. 

“Met deze verandering kan je de manier waarop je audio gebruikt voor je favoriete apps verder personaliseren, met meer controle en minder kliks”, aldus Microsoft. De nieuwe volumemixer in de Windows 11 Insider Preview doet denken aan de populaire EarTrumpet-mod, zo merkt Bleeping Computer op. Het is nog niet duidelijk wanneer Windows de testfeature zal gaan uitrollen naar alle Windows 11-gebruikers. Het mag wel duidelijk zijn dat die met open armen ontvangen zal worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business