Nieuws

Elon Musk: “Encryptie voor Twitter-DM’s onderweg” 

encryptie
Elon Musk wil DM's op Twitter “nog veiliger maken dan die van Signal”. End-to-end-encryptie moet gebruikers voor Twitter doen kiezen voor privéberichten.

Via een tweet (hoe anders?) liet de CEO weten dat de mogelijkheid om op individuele DM’s te reageren later deze maand uitgerold zal worden, net als de mogelijkheid om eender welke emoji als reactie te gebruiken en belangrijker: encryptie.  

End-to-end-encryptie is wat berichtendiensten als Telegram en Signal zo populair maakt: zelfs het platform zelf kan je berichten niet lezen. Die extra beveiliging zit er dus aan te komen voor privéberichten binnen Twitter. Momenteel zouden Twitter-medewerkers (in theorie) je berichten nog kunnen meelezen. Het is nog niet duidelijk of de encryptie op zowel groepchats als individuele berichten van toepassing zal zijn en of de functionaliteit standaard actief zal zijn. Musk kennende zou het zomaar een betalende feature kunnen worden. 

Encryptie al even op de planning 

Het is niet voor het eerst dat er sprake is van geëncrypteerde berichten voor Twitter. In 2018 waren er al plannen, maar die werden nooit doorgezet. Vorig jaar ontdekte app-onderzoeker Jane Manchun Wong nog nieuwe code die erop zou wijzen dat Twitter de extra beveiliging vanonder het stof zou halen. 

In februari kwam ook Twitter-ontwerpster Andrea Conway met een concept voor end-to-end-encryptie. Daarin was te zien hoe er boven chats de melding verscheen “dat berichten beschermd werden door end-to-end-versleuteling”.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business