Nieuws

Volgende iPhone SE krijgt Chinees beeldscherm

Batterygate
© iStock
Voor de volgende iPhone SE haalt Apple de displays bij BOE en niet bij Samsung. Daar zijn een aantal redenen voor.

De volgende iPhone SE zal een Chinees beeldscherm krijgen. Apple probeert om minder afhankelijk te worden van Samsung als het om zijn iPhone-onderdelen gaat. Om die reden zou het de Amerikaanse smartphoneproducent met het Chinese BOE gaan samenwerken.

Bejing Oriental Electronics, beter bekend als BOE, is een gekende displayfabrikant. In het verleden werkte Apple al meerdere keren samen met de beeldschermleverancier, maar stootte in deze samenwerking op meerdere hindernissen. In 2020 werd BOE aangesproken om displays te fabriceren voor de iPhone 12, alleen zouden de displays niet goed genoeg geweest zijn. Voor de iPhone 15 levert BOE geen schermen, aangezien ze niet aan de specificaties van Apple konden voldoen.

Zelfde scherm als iPhone 14

Wel heeft BOE een deal met Apple als het om oledschermen voor de iPhone 14 gaat: die worden in de BOE-fabriek gefabriceerd en krijgen een plek in iPhones. Apple plant voor de aankomende iPhone SE (4de generatie) een soortgelijk beeldscherm: 6,1 inch groot met oledtechnologie. Aangezien BOE die schermen vandaag al voor de iPhone 14 maakt, zal het deze ook voor de iPhone SE kunnen maken.

Dat de twee schermen overeen komen maakt de hele operatie wat goedkoper: BOE kan bestaande apparatuur gebruiken om de nieuwe schermen te maken. Op die manier hoeft Apple niet bij Samsung aan te kloppen voor schermen.

Afhankelijkheid van Samsung

Als het om smartphones gaat, dan zijn Apple en Samsung rechtstreekse concurrenten. Toch is Apple voor een groot deel afhankelijk van de Zuid-Koreaanse technologiegigant. De beeldschermtak van het bedrijf is namelijk een van de enigen die erin slaagt om hoogwaardige oledpanelen te fabriceren. BOE-schermen maken doorgaans gebruik van oudere oledtechnologie en worden over het algemeen als minder goed bestempeld.

Probleem is dat de relatie tussen Apple en Samsung flink verzuurd is. Een rapport van The Information legt bloot hoeveel macht Samsung wel niet heeft over Apple. Zo worden Apple-ingenieurs niet toegelaten in de Samsung-fabrieken. Ontdekt Apple een foutje in een batch beeldschermen? Dikke pech, want Samsung vervangt ze niet. In plaats van een nieuw pallet te bestellen stapt Apple daarom, voor de iPhone SE 4 tenminste, over naar BOE.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business